Passieflorahoeve ziet 'zelfde identiteit'

27 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

De Passiflorahoeve is een zorgboerderij waar mensen met psychische problemen op ontspannen wijze, temidden van prachtige planten en vele dieren, kunnen werken. Moerman legt uit: ,,Vanwege psychische klachten, denk maar aan burn-out, trauma of autisme, lukt het onze cliënten (tijdelijk) niet meer om goed deel te nemen aan het maatschappelijke leven. De Passiflorahoeve biedt hen een beschutte arbeidsplaats, waar ze rustig en onder begeleiding kunnen werken. Daar gaat het bij ons om.”

HARSKAMP - Zorgboerderij en vlindertuin De Passiflorahoeve in Harskamp en Eleos gaan samenwerken. Vrijdag zetten beide partijen hun krabbel onder een samenwerkingsverband. De Passiflorahoeve kan zich zo verder ontwikkelen als professionele zorgboerderij, denkt 'zorgboer' Piet Moerman.

,,Wat onze hoeve uniek maakt, is de grote collectie passieflora’s en aristolochia's en tropische en Europese vlindertuinen met een eigen vlinderkwekerij'', aldus Moerman. Om de begeleiding aan de cliënten te verbeteren en te professionaliseren, heeft de Passiflorahoeve contact gezocht met Eleos. Moerman: ,,Eleos behandelt en begeleidt mensen met psychosociale en psychiatrische problemen. Dat is juist die groep mensen aan wie wij werk bieden. Als zorgboerderij hebben we een christelijke identiteit. Die identiteit zien we ook bij Eleos. We sluiten zo goed op elkaar aan.”

Ook Eleos is goed te spreken over de samenwerking, vertelt Dick van Bodegraven, manager begeleiding bij Eleos: ,,Door de planten en de vlindertuin is De Passiflorahoeve een bijzondere zorgboerderij. Een inspirerende en mooie plek voor mensen met psychische klachten om de weg naar (vrijwilligers)werk weer terug te vinden. Werk is belangrijk voor zingeving en eigenwaarde.''

Moerman: ,,Cliënten hebben een indicatie nodig. Eleos gaat de aanvragen regelen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie