Gewonde Jan Gaasbeek: ,,Advendo moet er nú voor gaan’’

27 oktober 2010 om 00:00 Sport

De Edese clubs draaien tot dusverre prima mee. Bennekom is in de eerste klasse D al na 7 wedstrijden zeker van de eerste periode. Maar voor de Bennekommers is het alleen maar een eerste stap richting het doel: de titel. FC Jeugd werd zondag zonder te spelen periodekampioen. Ook bij de zondagvijfdeklasser is het kampioenschap het enige dat telt. Gezien de kracht en breedte van de selectie mag dat geen probleem zijn.

Gewonde Jan Gaasbeek vol vertrouwen EDERVEEN - Ongeacht een klasse uit 12 of 14 teams bestaat, gaat de eerste periode over 8 wedstrijden. Uitzondering zijn de klassen met 11 verenigingen (derde klasse A en vierde klasse B). Daar wordt de titel vergeven na 10 ontmoetingen.

door Wim van Kessel

Bij Lunteren zal de vlag ook niet uitgaan bij het winnen van de eerste periode. Omdat de ploeg van trainer Jan Veldhuizen in een poule van 11 zit, moet het nog even geduld hebben. Maar ook hier is het kampioenschap het uitgangspunt. In de andere derde klasse draait Otterlo zeer verdienstelijk in de top mee. In theorie kan de eerste periode nog gepakt worden. Maar met drie punten achterstand en een minder doelsaldo, kan deze Unicum haast niet meer ontgaan.

De grootste verrassing komt uit Ederveen. Na vijf achtereenvolgende jaren op het nippertje tweedeklasser te zijn gebleven, ging het de laatste twee jaar al wat makkelijker. Nu hebben de Ederveners het in eigen hand de eerste periode te winnen. De voorsprong op Lelystad’67 is drie punten. Nummer twee Hierden, dat 2 punten achterstand heeft, ontvangt hekkensluiter Dodewaard.

Scooter

Trainer Jan Gaasbeek had afgelopen week alle tijd zich al voor te bereiden. ,,Door een ongeluk met mijn scooter heb ik een bloeduitstorting en jaap in mijn scheenbeen, een dikke knie en allemaal schaafplekken opgelopen. Ik heb noodgedwongen veel op de bank gezeten.’

Zaterdag kan hij zijn eerste succesje met Advendo boeken. ,,Voor de competitie heb ik geroepen dat wij bij de eerste vijf moeten kunnen spelen. Door de versterkte promotie zijn er een aantal derdeklassers bijgekomen. Maar juist in de eerste periode hebben wij de toppers Hierden, Blauw Geel en ‘t Harde al gehad, terwijl zaterdag dus Lelystad wacht.’’ Die ploeg investeerde afgelopen zomer fors en is op basis daarvan een van de favorieten. Afgelopen zaterdag werd voor de beker met 2-1 gewonnen van hoofdklasser NSC. Onder anderen André Kemper van IJsselmeervogels werd binnengehaald.

,,Wij hebben op dit moment veel vertrouwen. Er komt steeds meer voetbal in. Als we dan ook agressief zijn in de goede zin van het woord, hebben we ook tegen Lelystad een goede kans. Zij hebben nu een aantal duels op rij gewonnen. Dan moeten wij daar maar een einde aan maken. Wij kijken alleen naar ons zelf.’’

Echte prijzen

In 2003 wist Advendo zich voor de laatste keer te plaatsen voor de nacompetitie. ,,Nu we er zo dicht bij zijn, moet je er wel voor gaan. Zou het toch niet lukken, dan is er geen man overboord. De echte prijzen worden aan het einde van het seizoen verdeeld. Maar nu al een prijsje zou wel lekker zijn’’, besluit Gaasbeek.

Foto:

De gewonde Jan Gaasbeek heeft op de bank alle tijd zich voor te bereiden op de topper tegen Lelystad’67.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie