Helden

27 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

Giovanni van Bronckhorst, Wim van Hanegem, dat zijn nog eens voetballers waar Feijenoord mee voor de dag kon komen. Na het debacle van 10-0 vervagen de namen van die helden en is er niet één Rotterdamse speler van vandaag die tot de verbeelding spreekt.

En Ede? ‘Ede Bruist’....althans dat wilde de beurs van vorige week doen geloven. Ook daar vond ik geen helden. Of zijn ze er toch?

Is het die inbreker die met een bende tien keer toesloeg? Bij de rechtbank heeft hij spijt. Krokodillentranen of wordt hij een held? Gaat hij de beroofde mensen persoonlijk langs om ze terug te betalen?

Misschien zijn de ondernemers onze helden. Maandag nog werd er een stel in het zonnetje gezet tijdens het Edese Business Event. Meest mannen in kostuums met keurige stropdassen. Degelijk bouwen, netjes boeken verhuren of slim reclame maken, zijn dat de heldendaden waar we trots op mogen zijn?

Of zijn onze helden misschien vier andere Edenaren die de afgelopen week ‘in the picture’ stonden? Jan Jaap en Mart die op één dag 300 kilometer op een oude fiets regen en wind trotseerden, voor het goede doel ‘Right to play’.

Of is het Hans Wolven? Hij geeft schilderles aan mensen die kanker hebben of een naaste eraan zien lijden. ‘Schepper en Co’ van de NCRV maakte een portret van deze held, een man met een luisterend oor.

En maandag zag ik Karen Brouwer in het tv-programma ‘Aanpakkers’. De Edese dirigeert haar veelkleurige koor ‘Onbeperkt Talent’ naar grote hoogten. Voorwaar geen helden op sokken.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie