Half dozijn 'Olifant in Boa'-kunstenaars in De Kijkdoos

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Zes kunstenaars laten de komende weken hun werken zien in De Kijkdoos in Bennekom. De najaarstentoonstelling hier is onderdeel van het Edese kunstfestival 'Olifant in Boa'.

Van de 52 deelnemende kunstenaars aan het festival exposeren er zes in De Kijkdoos. Zij lieten zich inspireren door het boekje 'De kleine prins' van de Franse auteur Antoine de Saint-Exupéry. Het motto van het festival: alleen met het hart kun je goed zien, voor de ogen is het wezenlijke onzichtbaar.

Nijmegenaar Frans Drummen werkt binnen verschillende beeldende kunstdisciplines, waarbij hij zich laat inspireren door het materiaal zelf. Voor ‘Olifant in Boa’ maakte hij ‘Poorttoren met kantelen’.

Wietske Schoenmaker uit Oosterbeek liet zich inspireren door de kwetsbaarheid, textuur en het ritme van papier. In het gazon van De Kijkdoos plaatst zij haar installatie ‘Les autres’.

Mieke de Waal (Geldermalsen) werkt voornamelijk met gemengde technieken aan thema's die haar fascineren: de relatie tussen mens en natuur, het menselijk samenleven en de rol van tijd en ruimte in een mensenleven. Voor ‘Olifant in Boa’ heeft zij ‘Leven voor de liefde’ gemaakt.

Cees van Beukering uit Bennekom ziet in steen een unieke vorm met een verborgen geschiedenis, die terugvoert naar de oertijd - een metafoor voor het leven. Zijn beeldhouwen is een zoektocht van hoofd, hart en handen.

Het werk van José van Loon (ook uit Bennekom) laat een fascinatie zien voor textiel en geeft uitdrukking aan woorden als tactiel, aaibaar, schoonheid van het detail en kwetsbaarheid versus kracht. Voor 'Olifant in Boa' maakte zij 'Binnenwereld'.

De derde Bennkommer van het zestal, Lia Stouten, maakt grafiek, ruimtelijke installaties en boeken. In haar werk vallen de heldere kleuren op en de rake symbolen voor oerbegrippen als water, huis, bladeren en zon. Haar bijdrage aan 'Olifant in Boa' kenmerkt zich door passie en verwondering.

De tentoonstelling duurt tot en met zondag 28 november en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen zijn ook welkom op afspraak. De Kijkdoos is gevestigd in Villa Erica in het Ericapark 1 in Bennekom. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie