D66: kandidaat in december

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

De partij komt volgens fractievoorzitter Sina Salim niet eerder dan in de raadsvergadering van 16 december met een voorstel over de benoeming van een lid in de commissies Maatschappelijke Zaken (MZ) en Ruimtelijke Ordening (RO).

Rentree Van Dalen niet uitgesloten EDE - De fractie van D66 draagt in december een kandidaat voor twee raadscommissies voor. Dat kán weer Marcèl van Dalen worden.

Begin oktober ging de raad niet akkoord met de benoeming van oud-gemeenteraadslid Marcèl van Dalen. Salim wil de benoeming niet in de raadsvergadering van donderdag 4 november aan de orde stellen, omdat dan de 1e Halfjaarrapportage 2010 en de Programmabegroting 2011-2014 worden behandeld. In de ogen van de D66-fractievoorzitter is dat geen geëigend moment.

Het enfant terrible Van Dalen werd vorige maand door de raad tot persona non grata verklaard. De stemming was in de ogen van Salim ongeldig, hij zegt de raadsgriffie aan zijn zijde te hebben. ,,De griffie heeft ook gewoon toegegeven, dat wij gelijk hebben. Zo waren de gebruikte stembrieven ongeldig, omdat daarop een andere naam ingevuld kon worden.”

Het reglement van orde was in strijd met de wet, aldus Salim. ,,De stembrieven waren dus allemaal ongeldig. Er komt nu een nieuwe stemmingronde. Het is aan D66 wie wij gaan voordragen. Wel is duidelijk, dat er maar twee opties zijn. Of je kunt de naam van degene doorstrepen, dus dat je tegenstemt. Of je bent voor onze kandidaat. Als de raad onze kandidaat zou wegstrepen, betekent dat die persoon niet gekozen wordt. Wordt Marcèl van Dalen weer voorgedragen? Dat is nu nog niet bekend. In de raadsvergadering van december komen wij met een kandidaat.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie