Mutsen breien voor baby's in India

27 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Brei voor India' is de slogan van kinderrechtenorganisatie Save The Children. Conny Huizinga van Kubus & Co, Grotestraat 106a in Ede steunt deze actie.

In deze campagne wordt een ieder die kan breien gevraagd om een kindermutsje te breien voor baby’s in India. De baby's overlijden in dit land vaak door onderkoeling. In India wonen ruim 375 miljoen kinderen. Veel kinderen in de sloppenwijken zijn ondervoed, worden ziek en sterven aan besmettelijke ziekten of door onhygiënische omstandigheden. Pasgeboren baby’s lopen daarnaast de kans om onderkoeld te raken als de temperatuur ’s nachts flink daalt. Ze worden verkouden of lopen zelfs longontsteking op. De gevolgen daarvan kunnen zeer ernstig zijn.

De mutsjes worden in India uitgedeeld door de verpleegkundigen van Save the children, terwijl ze in de veelal mobiele klinieken voorlichting geven aan de ouders. ,,Uw mutsje komt dus altijd goed terecht!'', zegt Huizinga.

In landen als Amerika, Duitsland, Engeland en Korea zijn mensen al in groten getale aan het breien geslagen. Honderdduizenden mutsjes zijn met veel liefde gebreid, opgestuurd en vervoerd naar landen waar Save the Children werkt. Zo zijn er onder meer al 30.000 mutsjes gedistribueerd aan baby´s in Afghanistan, 100.000 in Angola, 30.000 in Cambodja en 50.000 in Tanzania. Bekende namen als Julia Roberts en Gwyneth Paltrow werkten belangeloos mee aan de campagne.

Kubus & Co doet – samen met Phildar - ook graag mee aan deze actie. De voor de mutsjes benodigde wol is daar met een aanzienlijke korting verkrijgbaar. Ook zijn er gratis patroonbeschrijvingen beschikbaar in de winkel en op donderdagen tussen 10 en 12 uur kunt u daar een mutsje komen breien. De mutsjes kunnen tot en met 24 januari 2011 worden ingeleverd in de winkel.

Telefoon 0318-617375. Website: www.kubusenco.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie