Lobby ontlasting drukke treinroute Arnhem-Utrecht

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Gelders provinciebestuur is bereid om bij het Rijk te pleiten voor een betere spoorverbinding tussen Nijmegen en Utrecht. Dat deelde gedeputeerde Van Haaren mee als reactie op een voorstel van de Statenfractie DPS/Groep van Bergen.

Statenlid Toine van Bergen hield tijdens de commissievergadering Mobiliteit en Economische Zaken (MEZ) een pleidooi voor opwaardering van de Betuweroute voor personenvervoer. Door elektrificatie en spoorverdubbeling moet het mogelijk worden, zo vindt hij, om over enkele jaren vanaf Nijmegen snel via Tiel naar Utrecht te reizen. Daarmee wordt de drukke treinroute Arnhem-Utrecht ontlast. De nieuwe verbinding kan ook een goed alternatief worden voor automobilisten, die nu via de A15 naar de Randstad reizen.

Van Bergen kondigde een motie aan voor de statenvergadering van 10 november, waarin hij zou vragen om een onderzoek naar deze snelle treinroute. De gedeputeerde gaf daarop aan dat zij dit voorstel van DPS/Groep van Bergen zeker zal gaan bespreken met het Rijk. De motie werd daarmee overbodig. Van Bergen is blij met de adequate reactie van gedeputeerde Van Haaren: ,,Zeker omdat zij ook aankondigde dat het Rijk nog een pot van 500 miljoen euro heeft voor projecten zoals deze.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie