Dag van de mantelzorg

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Dit jaar vindt voor de dertiende keer de landelijke dag van de mantelzorg plaats. In de gemeente Ede worden donderdag 11 november activiteiten op touw gezet om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorgers zorgen voor iemand in hun naaste omgeving: bijvoorbeeld een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte ouder, partner, kind, familielid of buur. Deze zorg kan langdurig en intensief zijn, en wordt vaak nog gecombineerd met de zorg voor het eigen gezin en/of een betaalde baan.

Het Steun- en informatiepunt Mantelzorg van De Medewerker houdt in samenwerking met Welstede op 11 november een gezellige dag voor mantelzorgers. Het thema van deze dag is 'op eigen wijze zorgen'. Er is een aantrekkelijk programma gemaakt met workshops, een lunch en een muziektheatervoorstelling.Bovendien krijgt iedere mantelzorger een waarderingspakket met cadeaubon. Deelname aan deze dag is voor mantelzorgers kosteloos. Het eerste waarderingspakket wordt uitgereikt door wethouder Breunis van de Weerd.

Er is een programma van 09.00 tot 18.00 uur in Welstede (Soma-gebouw), Kerkweg 61 te Ede, tel. 641616. Mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt ontvangen automatische een uitnodiging met het programmaboekje voor deze dag thuis. Mantelzorgers die nog niet bekend zijn kunnen contact opnemen met het Steun- en informatiepunt mantelzorg tel. 463438 en mailen kan ook naar mantelzorg@demedewerker.nl met vermelding van uw naam en adres en telefoonnummer, zij ontvangen alsnog een uitnodiging om deel te nemen aan deze dag of om het waarderingspakket af te halen.

Meer info over het programma is te vinden op www.demedewerker.nl . Voor de workshops en de lunch dient men zich vooraf op te geven. Mantelzorgers die niet mee doen aan het programma op 11 november en wel graag een waarderingspakket met cadeaubon ontvangen? Kunnen deze ophalen: op 11 november bij Welstede tussen 11.30 en 18.00 uur, op 12 november bij ‘t Westhoffhuis, Dorpstraat 28 te Lunteren (kantoor SWO) tussen 10.00 en 12.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie