Geld voor de bijen

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De klanten van de Estafette-winkels hebben een flink bedrag bij elkaar gespaard voor het bijenfonds van Estafette Associatie: 7.245 euro. ,,Inmiddels hebben we imker Jos Willemse bereid gevonden om vanuit Estafette Associatie de imkerij op een aantal biologisch-dynamische (BD) bedrijven op zich te nemen'', aldus bedrijfsleider Roel Jansen.

Bijen vormen een onmisbaar en vitaal bestanddeel in de BD-bedrijfsvoering. Estafette denkt bovendien dat de bijenvolken juist op BD-bedrijven en in de BD-imkerij kunnen gedijen en overleven. Veel BD-bedrijven komen door tijdsdruk en gebrek aan financiële mogelijkheden echter niet toe aan het houden van bijen op hun bedrijven.

Omdat het aantal imkers in Nederland terugloopt, heeft de associatie een aantal BD-boeren benaderd en aangeboden om de verzorging van de bijenvolken op de bedrijven op zich te nemen. ,,Mede dankzij de bijdrage van de klanten van Estafette Ede kunnen we dit nu opstarten. Uit alle ingeleverde spaarkaarten heeft Estafette per winkel ook een prijswinnaar getrokken. Mevrouw Van de Loos (zie foto) heeft het Bijvriendelijk Boodschappenpakket ter waarde van 25 euro in ontvangst mogen nemen met een mooie bos bloemen erbij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie