Tv-serie over De Medewerker

28 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Ede TV maakte een tv-serie over het vrijwilligerswerk van De Medewerker. Dit bleek tijdens de banenmarkt vrijwilligerswerk die dinsdag werd gehouden en waar zo’n 180 inwoners op af kwamen.

Bij aanvang van de avond om 19.00 uur stroomden direct de bezoekers binnen. Zij konden kennis maken met 49 vrijwilligersorganisaties en de vacatures die zij hebben uitstaan. Bezoekers namen informatie mee en er werden geanimeerde gesprekken gevoerd. Er waren verschillende bezoekers die aangaven dat ze binnenkort met pensioen gaan en dat ze zich daarom kwamen oriënteren op vrijwilligerswerk.

Roelie Jonk van Vilente: ,,Wij hebben een tiental serieus geïnteresseerde mensen aan de kraam gehad. Er zijn afspraken gemaakt dat ze deze week tijdens ons open huis komen kijken. Ik ben heel tevreden met deze banenmarkt en hoop dat dit evenement in het vervolg ieder jaar georganiseerd wordt.''

Naast het werven van nieuwe vrijwilligers werd er tijdens de banenmarkt flink genetwerkt: nieuwe contacten werden gelegd en afspraken gemaakt. Een primeur was de vertoning van het eerste deel van de TV-serie ‘De Medewerker’. Ede TV maakt een aantal afleveringen over vrijwilligerswerk in de gemeente Ede. Vrijwilligers worden gevolgd in hun vrijwilligerswerk en tijdens hun betaalde werk. In deze eerste aflevering staat De Medewerker en met name de Vacaturebank centraal. De bedoeling van Ede TV is om de serie eind van dit jaar uit te zenden.

Er zijn meer dan 300 vrijwilligersvacatures in de gemeente Ede: www.demedewerker.nl.

Fotograaf: Simon van den Oever

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie