Boheemse melodieën in Marnix College

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Marnix College is zaterdag 13 november gastheer van het jaarconcert van de Egerländerkapel. Een must voor liefhebbers van Boheemse volksmuziek.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Om de kosten te dekken worden er in de pauze loten verkocht.

De kapel staat onder muzikale leiding van dirigent Marc Busscher en de zang wordt verzorgd door Vera Derks en Tonk Zwartjes. Enkele leden verzorgen deze avond solo-optredens.

De Egerländer Kapel Ede is opgericht in 1976. Zoals bij iedere vereniging is het ook hier een komen en gaan van muzikanten door de jaren heen. De huidige groep bestaat uit ruim twintig enthousiastelingen, maar er is nog plaats voor zangers en beoefenaars van trombone en tenorhoorn/bariton.

Het repertoire bestaat uit Egerländer, Boheemse en Tsjechische muziek. De kapel staat sinds 2003 onder de artistieke leiding van Marc Busscher. Op professionele wijze wist hij in de afgelopen periode de kapel naar de topklasse te loodsen. Een van de doelstellingen is gezellig maar ook op niveau met elkaar musiceren. In 2005, 2007 en 2009 nam de kapel succesvol deel aan het blaaskapellenconcours in Muntendam. Ook in 2011 staat een concours op de agenda.

Voor meer info: www.egerlanderkapelede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie