Edese horecaclub ontwaakt

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De afdeling Ede van Horeca Nederland wordt nieuw leven in geblazen. In partycentrum Floor in Lunteren staat dinsdag 16 november voor het eerst sinds jaren een algemene ledenvergadering op de agenda.

door Jan de Boer

De laatste jaren had de afdeling een slapend bestaan en werd in stand gehouden door Harry van Hierden van De Prinsenhof in Lunteren. ,,Daarvoor verdient hij echt een lintje”, vindt penningmeester Jolanda Meeuwsen.

De vergadering begint met een lezing over wat horecabazen nu precies maakt tot succesvolle ondernemers. De spreker: horecagoeroe Ton Lenting. Burgemeester Cees van der Knaap is bij een deel van de vergadering van de Edese afdeling van Horeca Nederland, één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland, aanwezig. ,,Dan praten we over de toekomst. In de nota toerisme en recreatie van Ede zitten hele leuke en ambitieuze dingen. Als je toerisme, recreatie en horeca naast elkaar legt, heb je een sterk punt. En voor de gemeente Ede een goede uitstraling.”

In 2008 startte Jolanda Meeuwsen bij hotel De Bosrand in Ede. ,,Toen belde ik Ester Roelofs, de consulente van Horeca Nederland, op. Daar hoorde ik dat de Edese afdeling al twintig jaar een slapend bestaan had.” Het lukte al die jaren niet om een bloeiende club in Ede te krijgen. ,,Het leek mij wel leuk om daar wat aan te gaan doen. Daarom ben ik naar een koffieochtend gegaan.”

Alleen horeca-exploitanten op het Museumplein spreken nu georganiseerd met de gemeente. Samenwerking van alle horecaondernemers is volgens Meeuwsen belangrijk. ,,Je moet gezamenlijke belangen behartigen. Spreek je met één mond, dan heb je wat te melden.”

De koffieochtend was een succes. ,,Binnen een half jaar hadden we een nieuw bestuur geformeerd. Iedereen was enthousiast.” Gerrie van Ligtelijn (HCC Belmont) is voorzitter, Jolanda Meeuwsen penningmeester en Sonja Theunissen (Hotel Kruller) secretaris. Verder zijn Reijer van Dijk (De Kade), Henk van de Pol (cafetaria ‘t Treftpunt in Ederveen), Anton Floor (Partycentrum Floor) en Xander Ye (Chinese Muur) lid van het bestuur.

Diverse onderwerpen hebben aandacht nodig, stelt Meeuwsen. ,,Neem de bewegwijzering, die bijvoorbeeld in Barneveld veel beter is dan in Ede. Of de zuipketen en feesten en partijen in kantines van verenigingen. Het blijft altijd lastig: je gunt verenigingen ook een centje, maar het mag niet ten koste van de reguliere horeca gaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie