Gratis bloedsuikertest in apotheek

3 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - De maand november staat bij apotheken in de Gelderse Vallei in het teken van diabetes. Op 15 november start de Diabetesweek. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan van 15 november tot en met 20 november naar de apotheek komen om de bloedsuikerwaarde te testen.

Het is belangrijk om diabetes op tijd te ontdekken. Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, wordt de Diabetesweek in de apotheek gehouden.

Tijdens deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 gratis hun bloedsuikerwaarde laten testen. De risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ bepaalt of mensen een verhoogd risico hebben. Deze test kunnen mensen doen in de apotheek of op www.kijkopdiabetes.nl.

,,Heeft u een verhoogd risico, dan kunt u door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde laten testen. In slechts vijf seconden weet u waar u aan toe bent. In principe hoeft u geen afspraak te maken voor het testen van uw bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk dat u nuchter bent voor de test'', licht een apotheker toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie