‘Korfbalkriebels bij DVO naar kookpunt’

17 november 2010 om 00:00 Sport

In de vijf jaar dat de Korfbal League nu bestaat is het maar één promoverende club gelukt ook daadwerkelijk te overwinteren op het hoogste niveau. Nu staat de Bennekomse club voor die uitdaging. Met het terugkeren van Jos Roseboom, Henriët Brandsma en Gerbert van Grootheest worden de kansen hoog ingeschat. In een gewaagde voorspelling op de Korfbal League site wordt meedoen om de vierde plaats gesuggereerd. Van Grootheest vindt dit optimistisch. ,,We moeten gewoon streven naar de achtste plek. We moeten het verschil tussen Hoofdklasse en Korfbal League niet onderschatten. Dat is hetzelfde als tussen Hoofdklasse en derde klasse.”

‘Er zijn acht ‘Jossen en Jetten’ in Nederland’ BENNEKOM - Het bloed van menig DVO’er begint langzamerhand sneller te stromen. Het Korfbal League avontuur gaat bijna van start. Zaterdag staat de eerste krachtmeting op het programma tegen Nic./Alfa College. Tussen alle DVO’ers die soms fluisterend over ’misschien wel een vierde plaats’ lijken op te stijgen van optimisme, staat de ervaren man: Gerbert van Grootheest. Ook in zijn buik begint het te kriebelen, maar hij houdt zijn benen steevast op de grond: ,,We mogen onszelf feliciteren als we op de achtste plek eindigen.”

door Rianne van Vuren

Van Grootheest kan het weten, want hij was in seizoen 2006/2007 topscorer in de Korfbal League. In het jaar daarvoor verliet hij DVO om bij Blauw Wit in de League te kunnen spelen. Na twee Leagueseizoenen stopte hij en nu heeft hij al twee á drie jaar niets meer aan sport gedaan. ,,Het was echt weer wennen aan de intensiteit van de trainingen.” Als één van de oudste mannelijke spelers in de League lijkt hij in DVO nu te willen beschermen tegen al teveel optimisme. ,,Er lopen acht ‘Jossen en Jetten’ rond in Nederland. De rest van de clubs hebben ook veel internationals in huis.” In zijn waarschuwen heeft hij de resultaten in de voorbereiding mee. Het noodzakelijke voorafje van het veldseizoen daargelaten, werd met schrikbarende cijfers van Dalto verloren en de zaterdag voor de aftrap was ook PKC nog wel een maatje groter dan DVO.

Nu rijst de vraag of DVO al wel ‘League-proof’ is. In de vereniging wordt er in ieder geval van alles aan gedaan. De zaal is verbouwd: er is een cameraplatform gestationeerd en er zijn meer staplekken voor toeschouwers. Daarnaast krijgt de selectie de meest gunstige trainingstijden waarvoor andere teams moeten wijken en wordt er uitgebreid gekookt tussen trainingen van de hoofdmacht door. Bovendien is de trainersstaf uitgebreid en de supportersvereniging blijft natuurlijk niet achter. Die zijn volgens Van Grootheest al een half jaar bezig met hun nieuwe hoek inrichten, liedjes verzinnen en grappige dingen. De oudgediende vind het fantastisch om te zien hoe de club er mee bezig is: ,,Als wij handhaving klaarspelen is dat echt een prestatie van de hele club.”

Maar natuurlijk is Van Grootheest niet voor niets teruggekomen. Hij heeft er wel vertrouwen in. ,,Er moet nog wel wat gebeuren. Het wordt heel spannend. Wanneer we handhaving realiseren kunnen we ons op de borst kloppen.”

Foto:

Gerbert van Grootheest: ,,Fantastisch hoe de club er mee bezig is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie