Ziektes reduceren vogelaanbod

17 november 2010 om 00:00 Nieuws

Bij de onderlinge tentoonstelling van Kanaria worden alleen de vogels van leden getoond. Tijdens de show zijn leden van de vereniging aanwezig, die tekst en uitleg kunnen geven. Bij vogels van Kanaria moet gedacht worden aan parkietachtigen (groot en klein), kanaries en verschillende andere tropische vogels. Maandag zijn alle vogels al ingebracht, op dinsdag zijn de in totaal 120 vogels gekeurd. Woensdag al is de zaal bij boerderij De Proosdij helemaal aangekleed.

Minder gevederde dieren op show Kanaria EDE - Bij de jaarlijkse vogelshow van de Edese vogelvereniging Kanaria zijn eind deze week minder diertjes te bewonderen dan gewoonlijk. De oorzaak: ziektes en andere sores.

door Jan de Boer

De Edese vogelvereniging Kanaria is in 1951 opgericht. ,,Het kweken en houden van vogels is en blijft natuurlijk in eerste instantie een individuele zaak”, weet voorzitter Dolf Smits. ,,Je moet immers je vogels in of nabij je huis hebben en daarmee bezig zijn. Hoe verder je je in de vogels verdiept, hoe meer je zult tegenkomen waar steun en hulp bij nodig is.”

Vererving

Volgens Smits moet je weten welke vogels het beste gekweekt kunnen worden zodra iemand met de hobby begint. ,,Ook hoe je de kweek moet aanpakken. En wat je moet doen als er een ziekte uitbreekt. Je moet verder weten wat kweekvogels zijn en wat tentoonstellingsvogels zijn. En je moet weten hoe de vererving van de vogels in elkaar zit. En welke vogels je bij elkaar kunt houden en welke niet.”

De vogelshow wordt gehouden bij kinderboerderij De Proosdij aan de Proosdijweg en is gratis toegankelijk. Op donderdagavond 18 november wordt de show om 19.30 uur geopend. Vrijdag 19 november is de zaal geopend van 10.00 tot 20.30 uur en zaterdag 20 november van 10.00 tot 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie