Atletiek voor mannen en vrouwen 35+

15 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Lekker bewegen, af en toe een uitdaging aangaan en veel plezier hebben. Dat doen de ‘Masters of Movement’, een nieuwe trainingsgroep voor mannen en vrouwen 35+ bij atletiekvereniging Climax. Rekeninghoudend met de levensfase waarin een ‘Master’ zich bevindt, werkt de groep met veel plezier aan een rustige opbouw van de conditie en het aanleren van technieken voor verschillende atletiekonderdelen. Niet alleen hardlopen, maar ook eens lekker springen en gooien. Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Dus zoek je een nieuwe uitdaging, kom dan eens vrijblijvend langs om te beleven hoe de Masters trainen.

Peter Goddijn en Frank Fontaine geven al bijna een jaar training aan de nieuwe trainingsgroep ‘de Masters of Movement 35+’. Zij richten zich op de ouder wordende atleet/sporter die graag meer doet dan alleen maar hardlopen. De groep bestaat momenteel uit een aantal ‘oudere’ baanatleten, die niet meer met jeugdige baanatleten willen wedijveren, en een aantal nieuwelingen, sporters die voorheen als toeschouwer langs de atletiekbaan stonden.

Samen werken ze met veel plezier aan een rustige opbouw van hun conditie en het aanleren van nieuwe technieken. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de Masters. Ook 35+-ers kunnen zonder risico nieuwe technieken aanleren, maar dat gaat niet meer zo snel als vroeger. Je kunt je conditie sterk verbeteren en vrij eenvoudig ook bijhouden. Een Master herstelt echter minder snel en is wat minder flexibel en daar wordt bij de training duidelijk rekening mee gehouden.

De Masters trainen op dinsdag- en vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur op de atletiekbaan van Climax aan de Sportparkweg 20 in Ede (tegenover kasteel Hoekelum). Op de dinsdag komen technische nummers aan bod zoals speerwerpen, kogelstoten en verspringen. Op vrijdagavond wordt er voornamelijk hard gelopen op de baan (maximaal 5km).

Het is belangrijk om een lichaam dat al iets ouder aan het worden is, goed te onderhouden. Bij de ‘Masters of Movement’ kan dat op je eigen niveau en met eigen doelen, binnen de onbeperkte mogelijkheden van de baanatletiek. Ben je in staat om te lachen en ben je van plan om weer eens wat anders te gaan doen of zoek je een nieuwe uitdaging? Kom dan eens vrijblijvend langs.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie