Teenage superstar party

19 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Jongerencentrum Peptalk houdt vrijdag 26 november aan de Peppelensteeg in Ede een alcohol- en rookvrij feest. De Teenage Superstar party is bedoeld voor jongeren van 11 tot en met 16 jaar. De entree is 2 euro en vanaf 20.00 uur staat de deur open.

Het 'vrije' feest voor jongeren wordt structueel de derde zaterdag van de maand gehouden, waar altijd twee jongerenwerkers aanwezig zijn. Op 26 november en 17 december worden er ook 2 frisfeesten gericht op de doelgroep 11 tot 16 gehouden. De tijden zijn van 20:00 tot 00:00 en de entree bedraagd 2 euro.

De gemeente Ede werkt samen met andere gemeenten in het initiatief FrisValley om alcoholmisbruik te voorkomen. Te jong, te vaak en te veel alcohol gebruiken, zorgt voor ernstige gezondheidsschade. Om iedereen hiervan te doordringen trekt FrisValley als een karavaan door de Vallei. Hier werken wijkteams, Welstede, Sportservice Ede, Iriszorg, Politie, Toezicht gemeente Ede en de Jongerenraad Ede samen.

De focus bij het regionale project FrisValley ligt op de omgeving waarin jongeren zich begeven. Door het creëren van een meer alcoholvrije omgeving zal het alcoholgebruik onder jongeren dalen. Dat geldt ook voor een betere naleving van de leeftijdsgrenzen voor alcoholverkoop. De gemeente gaat over de alcoholreclame op straat, bijvoorbeeld in bushokjes, op bussen en op steigerdoeken. Op vaste reclamedragers als billboards is het niet mogelijk om de reclame tot een bepaald tijdstip te verbieden. In de reclamenota van FrisValley wordt daarom voorgesteld om geen alcoholreclame meer toe te staan op deze openbare reclamedragers en daarmee het effect van het landelijke beleid te versterken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie