Waardering voor Arta bij werken met autistische jongeren

22 november 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting Arta heeft twee keurmerken gekregen. ,,Een grote stap vooruit voor deze nog jonge organisatie'', aldus directeur Herman Nugteren.

Beide keurmerken: Blik op Werk en het HKZ, het keurmerk voor de zorg, werden overhandigd aan een zeer tevreden directeur Herman Nugteren. Stichting Arta heeft twee vestigingen, in Barneveld en in Ede, en ondersteunt vanuit die vestigingen jongeren met autisme en (gedrags)problemen. Die ondersteuning bestaat deels uit het begeleiden van deze jongeren bij het vinden en behouden van werk.

Dat doet Arta mede in opdracht van het UWV die graag ziet dat deze jongeren op een duurzame wijze in het arbeidsproces kunnen instromen. ,,Juist die specialisatie voor deze doelgroep maakt Arta uitzonderlijk en nieuw, want veel re-integratiebureaus richten zich op de volwassen mensen. Maar ARTA vindt dat juist deze groep, die nog een heel leven voor zich heeft, niet tussen wal en schip mag vallen, zoals in de reguliere hulpverlening wel kan gebeure'', aldus Nugteren.

Het keurmerk Blik op Werk is een kwaliteitskeurmerk voor zowel de cliënten als de opdrachtgevers. Een heel belangrijk toetspunt is namelijk de continue klanttevredenheid. Daarbij horen aspecten als privacy, klachtafhandeling, kwaliteit van het personeel en het houden aan gemaakte afspraken. Dankzij dit keurmerk kunnen zowel de jongeren als de opdrachtgevers zoals het UWV en de gemeenten een bewuste keuze maken voor kwaliteit.

Het HKZ-keurmerk is met name gericht op het kwaliteitsmanagement in organisaties voor Zorg en Welzijn. ,,Dat zo’n jonge organisatie nu al dit keurmerk behaalt, zegt iets over de organisatie, net zoals de opmerking van de keurmeester: 'Ik heb niet vaak zo’n enthousiaste club mensen meegemaakt'.''

Nugteren was blij met de keurmerken en trots op zijn medewerkers. ,,Het is een geweldige prestatie van mijn team. Het behalen van deze keurmerken geeft eens te meer aan dat wij als organisatie niet alleen een hoog klanttevredenheidscijfer hebben behaald, maar dat wij voldoen aan de hoge eisen die onze opdrachtgevers stellen, binnen de re-integratie en binnen de zorg.''

Foto:

Herman Nugteren (links) en locatiemanager Tom Wittens (rechts) nemen het certificaat in ontvangst van voorzitter Jan Laurier (midden)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie