WikiLeaks

1 december 2010 om 00:00 Nieuws

Dat Rob Spiegelenberg zich vergaloppeerde aan de uitspraak van ,,fokkende Turken en Marokkanen” is nog maar een topje van de ijsberg van ‘s mans onappetijtelijke praktijken. In de bedrijfskantine van Permar snaaide de directeur bij elk ontbijt luid smakkend vier frikadellen, bij elke lunch zes broodjes bal en elke avondmaaltijd tien broodjes kroket. Bah. Zondagavond om 22.25 uur las ik het.

Martin van Meurs, politicus te Arnhem én voorzitter van het Otterlose Tegelmuseum, mag dan een collectie kinderporno op zijn pc koesteren, zijn onzedelijkheid gaat mijlen verder dan dat. Op de achterkant van elk tegeltje heeft hij namelijk heel nauwkeurig precies één schaamhaartje van iedere vrouwelijke verovering geplakt. Niemand die deze kolderieke gewoonte opmerkte, totdat-ie zondagavond ineens online stond.

Op bestuurlijk niveau zal Ede de komende dagen alle diplomatieke zeilen moeten bijzetten. Wethouder Kremers stelde op een vergadering van b en w voor om af te zien van dwangsommen en in plaats daarvan recalcitrante bewoners van het Edese buitengebied met een soort van Afghaanse raketwerper genadeloos neer te vuren. Burgemeester Cees van der Knaap drong er in hetzelfde overleg bij de politie op aan om lastige Marokkanen in Veldhuizen zonder pardon met een hogedrukreiniger de wijk uit te spuiten.

Uitgelekte notulen van gemeente Ede; ze stonden zondagavond ineens op het web.

Van der Knaap, van hem werd óók bekend door welke bril hij zijn wethouders bekijkt. Van Milligen noemt hij een verstrooide professor, Kremers een verwaande kwast, op Hullegie heeft hij stiekem een oogje en Van de Pol vindt hij een pedante regent.

Zou toch wat zijn: WikiLeaks in Ede.

André van der Vlerk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie