‘Nooit nagelsalon in De Buzerd’

1 december 2010 om 00:00 Nieuws

Kinderhospice De Glind, nu nog gevestigd in de gelijknamige Barneveldse buurtschap, wil graag verkassen naar een nieuw pand en heeft haar oog laten vallen op een open plek aan de Buzerdseweg in Lunteren - dichtbij het bos. Daarvoor moet eerst het bestemmingsplan een wijziging ondergaan.

Ede geneigd tot uitzondering voor kinderhospice LUNTEREN - Alleen voor een kinderhospice lijkt de Edese politiek in de natuur van De Buzerd een uitzondering te willen maken.

door André van der Vlerk

Op basis van de vergadering van dinsdagavond wil de commissie Ruimtelijke Ordening daaraan meewerken. De angst bestaat evenwel dat er een gebouw wordt opgetrokken dat op lange termijn in andere handen kan vallen. Daarom wil de Edese politiek nu al afspraken over wat aan de Buzerseweg toelaatbaar is. CDA-commissielid Hillard Fredriks meende dat andere maatschappelijke instellingen dan een kinderhospice niet eens kans maken om in De Buzerd te bouwen.

De eigenaar van de plek, agrariër Arno van Veldhuizen, deelt die mening. Volgens hem moet de politiek de boel nu dichtspijkeren om te voorkomen dat nagelstudio’s of massagesalons de plek van het hospice op den duur overnemen. ,,Alleen dan verlenen wij medewerking.”

Van Veldhuizen zei zich zorgen te maken over de ontsluitingsmogelijkheden. Mocht De Glind naar Lunteren komen, dan moeten auto’s over onverharde (Zeggelaarsepad) of slechte (Buzerseweg) wegen. ,,Het gaat om een zorginstelling waarvoor vaak spoedeisende hulp nodig is.”

De Glind biedt zorg aan terminale kinderen tot en met achttien jaar. Het kampt al enkele jaren met ruimtegebrek. De nieuwbouw beslaat 550 vierkante meter. Daarbij wil De Glind circa tien hectare natuur ontwikkelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie