Beetje bij beetje het kerstverhaal

1 december 2010 om 00:00 Nieuws

Dita Heerens, een van de organisatoren van de Outreach in Ede vertelt: ,,Kinderen worden uitgenodigd om met een lampion een route te lopen, waar ze stukje bij beetje het kerstverhaal te horen krijgen.”

KerstOutreach met lichtjestocht door Veldhuizen EDE - Tientallen jongeren zetten zich jaarlijks in voor de KerstOutreach in Ede door middel van verschillende projecten. Dit jaar komt daar een speciaal project bij: een lichtjestocht door de wijk Veldhuizen.

door Marieke Siderius

De missie van de KerstOutreach is om jongeren handen en voeten te geven aan hun geloof. Op 17 december, een week voor kerst, worden deze jongeren uitgenodigd om mee te doen aan verschillende projecten in en rondom Ede. De organisatie ligt elk jaar in handen van een kernteam, dat is samengesteld uit jongeren uit verschillende kerken in Ede.

Organisator Dita vertelt wat ze samen met de jongeren willen uitdragen. ,,Onze slogan zegt het eigenlijk: wij willen het licht van Gods liefde laten schijnen in de donkere dagen voor kerst.” Volgens medeorganisator Sander Leijenhorst spreekt het jongeren aan om op een praktische manier bezig te zijn met het geloof. ,,Vorig jaar was ik deelnemer van de Outreach. Ik heb toen gemerkt dat jongeren zoiets ook wel vaker willen doen. Ze merken dat ze iets kunnen betekenen voor anderen, door iets heel eenvoudigs of kleins te doen.”

Outreach Ede begint voor de jongeren met een bijeenkomst in De Wissel. Daar wordt een viering gehouden, de start van de avond. ,,De boodschap hiervan is: ga met God. Realiseer je wat je hebt uit te delen aan de mensen”, licht Dita toe. Vervolgens gaan de deelnemers samen met hun projectgroep eten en wordt er verteld hoe de avond voor ze eruit gaat zien.

Er zijn verschillende projecten waarop jongeren zich kunnen inschrijven. Zo kunnen ze net als vorig jaar bloemen en beschuit met muisjes uitdelen in het centrum aan het winkelend publiek. Ook kunnen ze ouderen uit de kerken bezoeken of langsgaan bij het Leger des Heils.

Een nieuw project dit jaar is de lichtjestocht door Veldhuizen. Dita vertelt: ,,We hebben voor de kinderen een wandelroute door de wijk uitgezet. Tijdens deze tocht, die verlicht zal worden door lampions voor de kinderen en fakkels voor de begeleiders, krijgen ze stukje bij beetje het kerstverhaal te horen of te zien. De wandeltocht eindigt uiteindelijk bij het inloophuis Hart voor Veldhuizen, waar ze het laatste stukje te zien krijgen.”

Jongeren kunnen zich voor de specifieke projecten inschrijven op de website van de Outreach. Voor Dita is het duidelijk waarom jongeren zich zouden moeten opgeven voor het project. ,,Het is een avond die je nooit zal vergeten. Omdat we zo’n gevarieerd aanbod hebben van projecten, zit er zeker een project bij dat goed bij jou past.”

Voor meer informatie en inschrijfformulieren: www.outreachede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie