Leerlingen Het Streek hebben afspraak met de bijbel

1 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Leerlingen van Het Streek aan de Bovenbuurtweg hebben van dinsdag 7 december tot en met vrijdag 10 december een afspraakje met de bijbel. In de BibleDate, een uitschuifbare trailer van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden over het heilige boek.

De BibleDate zou op 1 juni stoppen, maar op verzoek van veel docenten gaat het project nog een jaar langer door. Mark Koelewijn, projectleider van de BibleDate: ,,Veel scholen wilden meteen boeken voor het volgende jaar. Aanvankelijk moesten we hen teleurstellen. Maar toen de vraag om door te gaan steeds dringender werd, heeft het NBG gezocht naar een mogelijkheid om het project voort te zetten. En dat is gelukt.''

Mark Koelewijn is daar heel blij mee. Hij was zelf twee jaar lang de captain en heeft ervaren dat de BibleDate enorm aanslaat bij de jeugd. Hij heeft ook alle vertrouwen in zijn opvolgster Mirjam Henzen, die het programma dit schooljaar in de BibleDate presenteert.

In de BibleDate krijgen de leerlingen een flitsende film te zien over de invloed van de bijbel, ze doen mee aan een quiz en discussiëren over onderwerpen die zij zelf gekozen hebben. Die thema's worden ingeleid met een bijbeltekst die slaat op een situatie die zij zelf meemaken. ,,Zo ervaren ze dat de bijbel ook voor hen heel actueel is.''

Een onderdeel van het programma is Up to You-tv. Jongeren maken in de BibleDatestudio een kort filmpje van een bijbelverhaal. Het publiek in de BibleDate kan meteen zien wat er gebeurt en 's avonds staat het resultaat ook op www.bibledate.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie