Rabobank schenkt 4250 euro aan stichting Kinderdiabetes

1 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Rabobank Vallei en Rijn gaf heeft een bijdrage van 4250 euro aan Stichting Kinderdiabetes kookcafé in Wageningen.

Het gaat om een organisatie die kinderen leert wat het is om een klasgenootje te hebben met diabetes. Bovendien leren leerlingen van ROC Rijn IJssel Vakschool Wageningen om te gaan met diabetes en voeding. De bijdrage is afkomstig uit het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn, een fonds dat lokale en bovenregionale projecten een financieel steuntje in de rug geeft.

In samenwerking met ROC Rijn IJssel Vakschool Wageningen is vanuit het diabetesteam van Ziekenhuis Gelderse Vallei het Kinderdiabetes Kookcafé opgezet. Leerlingen van de Vakschool leren om te gaan met diabetes en voeding. Gerard van Hoeven, directeur Particulieren van Rabobank Vallei en Rijn, overhandigde de cheque aan Gert Jan van der Burg, voorzitter van de stichting en Peter Heijmen de kok van het Kinderdiabetes Kookcafé.

Van Hoeven: ,,Het Kinderdiabetes Kookcafé is een prachtig initiatief en maakt kinderen bewust van hoe het is om diabetespatiënt te zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Daarnaast is het ook nog eens leuk voor de kinderen om lotgenoten te ontmoeten en samen te koken. Dit project is een prachtig voorbeeld hoe organisaties hun krachten kunnen bundelen om samen een geweldig project te realiseren. Dit initiatief sluit uitstekend aan bij onze opvatting: ‘Samen bereik je meer dan alleen.’ Aan dat recept dragen wij als Rabobank graag een steentje bij.''

In 2008 is het Kinderdiabetes Kookcafé gestart met het project. In totaal gaat het jaarlijks om 100 kinderen die de stichting bewuster wil maken wat het is om diabetespatiënt te zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. De stichting richt zich op scholen in de regio Ede en Wageningen. Voor groepen kinderen met diabetes worden kooklessen verzorgd door een docent-kok van Vakschool Wageningen. Ieder kind met diabetes neemt een klasgenootje mee. Zo ontvangen de kinderen een groepsinstructie over voeding bij diabetes en daarnaast wordt de kennis over diabetes vergroot op scholen en de omgeving van de kinderen.

De medische begeleiding wordt verzorgd door een kinderdiabetesverpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De instructie over de voeding wordt verzorgd door de kinderdiëtist van ZGV. Per bijeenkomst helpen 3 leerlingen van de Vakschool mee aan de lessen om de aan diabetes gerelateerde problematiek op het gebied van voeding te leren. Gert Jan van der Burg: ,,Voeding speelt een grote rol bij diabetes. Door kinderen rond dit thema bij elkaar te brengen hopen we op een ontspannen manier de bewustwording en kennis hierover op scholen te vergroten.''

Meer informatie over Stichting Kinderdiabetes Kookcafé? Surf naar www.kinderdiabeteskookcafe.nl.

Foto:

vlnr: Gert Jan van der Burg (voorzitter stichting), chef-kok Peter Heijmen en Gerard van Hoeven (directeur Particulieren bij Rabobank Vallei en Rijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie