Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Henriët Brandsma: ,,Ik werd bij Dalto met luiers ontvangen”

8 december 2010 om 00:00 Sport

Brandsma vertrok vorig seizoen samen met Jos Roseboom bij Dalto om DVO te helpen overleven op het hoogste korfbalniveau. De twee internationals zorgden voor hooggespannen verwachtingen in Bennekom. Maar wat de meeste Bennekommers niet wisten is dat de Edese korfbalster de grootste moeite had om de overstap naar DVO te maken. De 30-jarige international had een kinderwens. Ze wilde niet dat ze halverwege het schip moest verlaten omdat ze in verwachting zou zijn. Maar juist deze situatie doet zich nu voor: Brandsma is in blijde verwachting en zal na december niet meer in actie komen.

BENNEKOM - De korfballers van DVO maakten een weergaloze start in de Korfbal League. Na de overwinning bij Dalto (22-23) en de afgelaste wedstrijd tegen landskampioen Koog Zaandijk staat de teller op twee overwinningen uit drie wedstrijden. Dit heeft nog geen andere promovendus hen voorgedaan. Toch moeten de Bennekommers vanuit korfbaloogpunt even een domper verwerken: international Henriët Brandsma zal vanaf januari niet meer in actie komen.

door Rianne van Vuren

Twijfel

De korfbalster was in aanloop naar het seizoen heel open in haar twijfel tegenover trainer Jacko Vermeer en Stichting Topkorfbal DVO. Deze overtuigden haar de stap toch te maken voor zo lang het kon. Daarom reageert Vermeer nu ook zeer laconiek: ,,We wisten dat het kon gebeuren, en nu zijn we heel erg blij voor haar.” ‘Jet’ gaat overigens niet stilzitten. Ze blijft namelijk dit jaar nog spelen, dan gaat ze afbouwen en wanneer korfballen er niet meer in zit gaat ze haar ervaring gebruiken om de jongeren in de selectie te begeleiden. ,,Ze blijft heel belangrijk”, aldus Vermeer. Hij kan natuurlijk niet zeggen dat hij alleen maar heel erg blij is met het nieuws: ,,’Jet’ is een hele goede dame en we zullen haar zeker gaan missen. Er zal nu een ander moeten opstaan.” De hoofdtrainer is er nog niet uit of dit de vaak invallende Amy Mooij zal zijn.

Gerbert van Grootheest, die zijn korfbalschoenen weer uit de kast haalde omdat ‘Jet en Jos’ weer naar Bennekom terugkeerden, vindt het behalve leuk voor Brandsma ,,wel heel vervelend. Maar ik was één van de weinige spelers die het al wat langer wist dus de klap kwam niet zo hard aan.” De aanstaande moeder zelf is natuurlijk blij. ,,Maar ik vind het wel erg jammer voor DVO. Dit was precies waarom ik het zo moeilijk vond om de stap te maken.”

Terug

Maar ze draagt het groenwit nog eventjes en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de goede start die de Bennekomse club maakte. Woensdag kwam ze voor één keer weer terug bij Dalto, maar dit keer om daar punten op te halen in plaats van te brengen.

,,Ik werd met luiers ontvangen,” lachte ze. Brandsma was er tijdens de wedstrijd niet zo mee bezig dat ze tegen haar oude teamgenootjes speelde ,,maar je kent elkaar verdedigend en aanvallend zo goed dat het wel even anders spelen is.” Uiteindelijk konden de punten mee naar Bennekom, waar ze hopen dat Brandsma volgend jaar, als de kleine er is, het groenwit weer binnen de lijnen verdedigt.

Foto:

Henriët Brandsma (rechts) tijdens de succesvolle finale van het EK in Ahoy, eind oktober.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie