De Kroonschijf blijft winnen

3 december 2010 om 00:00 Sport

EDE - De Kroonschijf heeft in Voorthuizen tegen DVV voortreffelijke zaken gedaan. In de hoofdklasse Gelderse competitie werd een belangrijke 9-7 overwinning behaald.

De Kroonschijf doet het dit seizoen boven verwachting. De doelstelling was handhaving. Maar na vijf speelronden wordt de gedeelde tweede plaats bezet op één punt achterstand van koploper WDSV-1 uit Wageningen. De Kroonschijf begon met twee invallers, omdat Ab van Ingen en Rik Verboon, verhinderd waren.

DVV werd daarom met een tactische opstelling bestreden. De verwachting was dat op de onderste vier borden de punten gepakt zouden worden en met succes.

Aart Jochemsen (bord 8) opende voor De Kroonschijf de score. In een remisestand ging zijn tegenstander, Jan Bloemendal, in de fout en Jochemsen strafte dit onverbiddelijk af. Het werd snel gelijk.

Michel Hendriksen (bord 1) speelde een enorm sterke partij, maar maakte rond de eerste tijdscontrole een kleine fout tegen Aalt van de Kuilen. Hij gaf daardoor een zekere remise uit handen. DVV kreeg vertrouwen en kwam zelfs op voorsprong. Invaller Albert Blankespoor (bord 3) kon het niet bolwerken tegen de sterkste speler van Voorthuizen, Erwin van Hierden.

De DVV voorsprong duurde niet lang, want Kroonschijfs beste speler, Peter Hoogteijling haalde op bord 4 een zetje uit tegen Jaap van Hierden jr. Hoogteijling werkte de partij vervolgens perfect af.

Tijdnoodfase

Wim Lammers (bord 5) bracht tegen Gert Pol de Edenaren weer op voorsprong. Maar ook nu weer wist DVV snel de gelijkmaker te scoren. Het was invaller Frans Elbertsen (bord 2) die zijn meerdere moest erkennen in Henri van Hierden. Ook in deze partij leek remise de juiste uitslag te zijn geweest. Nadat Nico Valkenburg (bord 5) in een moeilijke partij remise aanvaarde tegen Jaap van Hierden Sr., moest de laatste partij de beslissing brengen.

Die ging tussen Evert Jochemsen (bord 6) en Alie van de Ruitenbeek- van Gulik. Het werd een mooie partij. Bij de eerste tijdscontrole stond Jochemsen er al erg goed voor. Zijn tegenstrever moest na de tijdscontrole eerst het aantal zetten vereiste zetten tellen. Dit bleek correct te zijn waarna de partij werd vervolgd. Hoewel Jochemsen optisch in het voordeel leek was de winstweg niet zo gemakkelijk te vinden.

Bijna was de tweede tijdscontrole bereikt. Maar het ging voor de Voorthuizense fout. Haar vlag viel voordat het juiste aantal zetten gedaan was. Bij de analyse bleek ook nog dat zij een zekere remisevariant over het hoofd had gezien. De Kroonschijf kon haar geluk niet op.

De Voorthuizense druiven waren zuur. De Edese damclub handhaaft zich vrijwel zeker op het hoogste niveau. Een prestatie van formaat. Maar er volgen nog vijf speelronden. Wie weet zit er nog meer in!

Individuele uitslagen:

DVV - De Kroonschijf 7-9

1. Aalt van de Kuilen - Michel Hendriksen 2-0

2. Henri van Hierden - Frans Elbertsen 2-0

3. Erwin van Hierden - Albert Blankespoor 2-0

4. Jaap van Hierden jr. - Peter Hoogteijling 0-2

5. Jaap van Hierden sr. - Nico Valkenburg 1-1

6. Alie Ruitenbeek - Evert Jochemsen 0-2

7. Gert Pol - Wim Lammers 0-2

8. Jan Bloemendal - Aart Jochemsen 0-2

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie