Meer natuurlijke sport-en spelplaatsen

6 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Natuurcentrum Veluwe, de gemeente Ede, welzijnsorganisatie Welstede en Sportservice Ede hebben donderdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hierin staan afspraken over de uitvoering van het project 'Natuurlijk spelen en sporten in Ede', met als concrete doel: meer natuurlijke sport- en spelplekken.

Dit project is begonnen als vervolg op de natuurspeeldagen die in mei, juli en oktober dit jaar hebben plaatsgevonden. Tijdens deze dagen konden honderden kinderen spelen in de natuur.

,,Spelen is heel belangrijk voor de gezondheid en de fysieke ontwikkeling. Spelenderwijs oefenen kinderen de grondbeginselen van bewegen, zoals coördinatie van zicht en ledematen, klauteren, balanceren en zwaaien. Dit oefenen van bewegen zal later een positieve invloed hebben als zij structureel gaan sporten. Daarnaast brengt de natuur extra uitdagingen met zich mee; het is avontuurlijk en kinderen maken spelenderwijs kennis met de natuur. Het is van belang dat kinderen en natuur dichter tot elkaar komen'', aldus Ilse Keijzers van Sportservice Ede.

De projectgroep probeert subsidie te krijgen. Het doel hiervan is om in Ede in de periode 2011-2012 verschillende natuurlijke speel- en sportplaatsen te realiseren waar activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd. Natuurlijk kan de jeugd daar ook met ouders en met vriendjes of vriendinnen naar toe om te spelen. Ook het onderwijs zal actief betrokken worden bij het project, zodat ook zij gebruik gaan maken van de natuurlijke speel- en sportplaatsen voor bijvoorbeeld een combinatie van gym- en natuurlessen. Het uiteindelijke doel van het project is om de jeugd en hun ouders dichter bij de natuur te brengen en te laten genieten.

Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een voorbehoud opgenomen dat het project alleen doorgaat als de financiering volledig rond is. Alle partners zijn ervan overtuigd dat er snel een subsidiebron gevonden wordt, zodat het project in 2011 van start kan gaan.

Foto:

Partners slaan handen ineen met deze samenwerkingsovereenkomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie