Koolmeesjes in (tuin)bad

15 december 2010 om 00:00 Nieuws

Foto’s die te vinden zijn op de site van Michael de Vries (25) uit Ede, inmiddels een jaar op het internet en goed voor 325 leden. ‘Natuur in eigen land’ op social netwerksite Hyves voorziet in een behoefte, met vooral actuele foto’s, verhalen en filmpjes uit ieders achtertuin.

De site met natuurfoto’s van Michael de Vries EDE - De kramsvogel op een besneeuwd gazon. Of: een vos tijdens een onbewaakt ogenblik in het bos.

Michael legt uit: ,,Ik zag veel sites met foto’s uit het buitenland, maar dacht: waarom niks over ons eigen land, terwijl Nederland toch zo mooi is? Op deze Hyves-pagina kan iedereen zo zijn bijdrage gratis leveren, als het maar in overeenstemming is met de opzet van de site. Zaken die commercieel getint zijn, zoals boeken, gooi ik er weer af.”

De Edenaar raakte op zijn dertiende gefascineerd door vogels en kocht meteen een verrekijker met vogelgidsje. Elk weekend was hij te vinden in De Blauwe Kamer, het natuurgebied aan de voet van de Grebbeberg en een perfecte plek om vogels te spotten. ,,Daar heb ik ook de bekende vogelaar Nico de Haan uit Scherpenzeel ontmoet. Hij verwijst in zijn eigen nieuwsbrief ook naar mijn site.’’

Op zijn zeventiende kreeg hij een telescoop van zijn vader, waardoor zijn grote hobby weer een impuls kreeg. Een mbo-opleiding bos- en natuurbeheer volgde. Op zijn tweeëntwintigste was met het bezit van een digitale fotocamera het hek van de dam. ,,Ik maak ook veel tekeningen van vogels. Ja, zij hebben mijn grootste interesse, want je ziet ze het hele jaar door. En ze bewegen, in tegenstelling tot planten.’’

De site toont ook filmpjes die vaak zijn gemaakt in de eigen tuin, zoals een koolmees in ‘bad’. De polls en berichten worden (nog) niet zo intensief gebruikt. Actueel is de site wel, met frequente verversing van foto’s en filmpjes.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie