Willemijn van Norel zet waterschap op de kaart

8 december 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Willemijn van Norel (14 jaar) uit Bennekom presenteert maandag 13 december een jongerenmanifest aan de dijkgraven van Waterschap Veluwe en Waterschap Vallei & Eem in Leusden. Willemijn is namens beide waterschappen afgevaardigde in het landelijke jeugdwaterschapsbestuur.

Het bestuur is in 2010 opgericht door de Unie van Waterschappen om watereducatie landelijk op de kaart te zetten. In het manifest staat hoe de waterschappen de Nederlandse jongeren er bewust van kunnen maken dat het niet vanzelfsprekend is dat we in Nederland veilig achter dijken leven, met droge voeten en schoon water. Bovendien geven de jongeren adviezen over hoe de waterschappen de jeugd kan stimuleren voor een studie en loopbaan in het waterbeheer.

,,Ik wist zelf helemaal niet wat het waterschap was en wist niet eens dat er waterschappen bestonden'', zegt Willemijn. ,,Meer dan driekwart van de jeugd in Nederland heeft nog nooit van een waterschap gehoord en veel volwassenen weten niet eens wat er kan gebeuren als er bijvoorbeeld dijken doorbreken. Daar moeten we natuurlijk wat aan doen.''

Volgens de Bennekomse is het niet alleen belangrijk dat de Nederlandse jongeren beter weten wat waterschappen zijn en wat ze doen, maar kijkt de hele wereld naar Nederland als het gaat om waterbeheer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie