Leerlingen maken robots die wonden genezen

9 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Er 'liep' weleens een robotje tegen een muur, maar het was verbazingwekkend hoe de Lego-figuren vrijdag de weg wisten te vinden. Dit was te zien tijdens de regionale finale van de First Lego League in de Valleiregio, die werd gehouden in het gebouw van Het Streek aan de Amsterdamseweg.

Tijdens een spannende en leerzame robotwedstrijd streden acht teams uit de Valleiregio om een plaats in de Benelux finale. Wereldwijd doen ongeveer zeventigduizend kinderen uit 32 landen mee aan deze internationale robotwedstrijd.

Sinds de bekendmaking van de missie van dit jaar ‘Body Forward´ in september bereidden de scholen zich enthousiast voor op de regiofinale. Onder begeleiding van een docent ontwierp en programmeerde het scholierenteam een robot. Ze gebruikten daarbij het Lego Mindstorm STM-system, met Robolabs software. Uiteindelijk moest de geprogrammeerde robot allerlei opdrachten uitvoeren.

Geneeskunde

Kunnen First Lego League teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met het challenge thema van 2010 Body Forward zullen kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar de grensverleggende wereld van de Biomedische Technologie verkennen door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Elk team bereidde een presentatie voor. Een deskundige jury beoordeelde alle prestaties van de teams. Deze voor leerlingen onvergetelijke ervaring werd georganiseerd door Technocentrum de Vallei in samenwerking met de SCG Het Streek, Chr. Hogeschool Ede / PABO en ROC A12 / domein Techniek & Technologie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie