Wandeling over landgoed Hoekelum

14 december 2010 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het Gilde houdt ook in de maand december een rondleiding over landgoed Hoekelum. Dit vindt plaats op woensdag 29 december vanaf 14.00 uur vanaf het parkeerterrein noordzijde van het kasteel aan de Edeseweg 124 in Bennekom.

De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 4 euro per persoon en voor kinderen 2,50 euro, inclusief consumptie. Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelen. De gildegids neemt deelnemers mee over het landgoed, de rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Hoekelum is een oude Gelderse buitenplaats, het was al vroeg een leen van de Hertog van Gelre. Het park rond het huis is aangelegd in landschapsstijl. Tijdens de rondwandeling wordt verteld over de geschiedenis van het huis, de bewoners, de verbouwingen aan het huis, het herstel van het terrein en de plannen die het Gelders Landschap heeft uitgevoerd op het totale landgoed. Een deel van de rondleiding gaat door het bijbehorende bos met ruime paden, oude wildwallen maar ook door het parkachtige deel in de omgeving van het kasteel. Er bevinden zich een ijskelder, een prieel, koetshuis en kaasboerderij op het terrein. Na afloop wordt de deelnemers een consumptie aangeboden in de kaasboerderij Hoekelum.

Aanmelden kan via de VVV Ede, Molenstraat 80 36 te Ede, tel. 0318-614444 of bij Gilde Ede (donderdag 10.00 tot 12.00 uur), Proosdijerveldweg  55 Ede, tel. 0318-615483 of ter plaatse bij de Gilde gids.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie