Friet op De Bongerd bij hoogste punt

22 december 2010 om 00:00 Nieuws

Alle kinderen liepen vorige week in een lange stoet naar hun school in aanbouw. Ondanks het winterse weer waren de bouwvakkers erin geslaagd ijverig door te werken. Nieuwsgierig keken de kinderen naar het gebouw, dat nu nog volop in de steigers staat. Desondanks konden ze de indeling van hun toekomstige klaslokalen al duidelijk herkennen. De meeste van hen waren al druk aan het fantaseren over de zitplekken. Ook de leerkrachten staken hun voorkeur voor een bepaalde plek in de school niet onder stoelen of banken.

EDE - De nieuwbouw van basisschool De Bongerd zit op het hoogste punt, nog geen half jaar nadat leerlingen van de openbare basisschool de eerste spade in de grond staken op een kaal bouwterrein aan de Lindenhorst.

Terwijl de kinderen genoten van een lekker frietje, mochten de leerkrachten alvast een kijkje nemen op de bouwplaats. Zij konden al even rondlopen tussen de kale muren en zich zo een voorstelling maken van het interieur van hun school. Voor hen was het nog een erg vreemd idee dat het nog maar enkele maanden zal duren voordat zij hier les zullen geven.

Mijlpaal

In de school worden acht lokalen gebouwd met hierbij ook kantoorruimtes - alles bij elkaar op een oppervlakte van zo’n 1.200 vierkante meter. In het gebouw zal ook ruimte zijn voor de huisvesting van een peuterspeelzaal. Voorbereidingen voor de inrichting van de school zijn al in volle gang, uiteraard wordt hierbij het inrichten van de speelplaats niet vergeten. De Bongerd krijgt buiten straks zelfs de beschikking over zéér aantrekkelijke speelvoorzieningen.

In het voorjaar van 2011 hopen de leerlingen en leerkrachten van De Bongerd te kunnen verhuizen van de Goudenstein naar de Lindenhorst. Volgens een woordvoerder kijkt de school erg naar deze mijlpaal uit. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van architect Maarten Hindriks.

De Bongerd is gelegen in de wijk Veldhuizen en afficheert zich als school die klassiek onderwijs in een modern jasje geeft. Taal, lezen en rekenen zijn de basisvakken die kinderen een stevige basis voor later moeten geven.

Tekeningen van de nieuwe school en meer informatie over openbare basisschool De Bongerd zijn te vinden op www.debongerd-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie