Ontmoetingsfeest brengt mensen samen

20 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Kinderboerderij de Proosdij was vorige week de ontmoetingsplaats voor alle lagen uit de Edese samenleving. Jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon, hulpontvanger en vrijwilliger werden met evenveel warmte welkom geheten op het ontmoetingsfeest van Netwerk Dien je Stad.

Er waren ruim 200 mensen aanwezig op het ontmoetingsfeest. Dien je Stad organiseerde het feest om deelnemers en betrokkenen te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Netwerk Dien je Stad is een netwerk van jongeren en volwassenen die zich vrijwillig inzetten voor de medemens in Ede. Het Ontmoetingsfeest werd mogelijk gemaakt door ITN Installatietechniek, het Skanfonds en het Oranje Fonds.

Wie het terrein van de kinderboerderij betrad, wist direct al dat er iets bijzonders aan de hand was. Het erf was versierd met lichtjes en de sneeuw gaf de avond een extra feestelijk tintje. Nadat ze welkom waren geheten en een naamplaatje kregen, werden de feestgasten naar de ontmoetingsruimte geleid. In deze ruimte stonden tientallen vrijwilligers klaar om jassen aan te nemen en mensen van drankjes te voorzien.

De avond begon met een gezamenlijke buffetmaaltijd. Tijdens de maaltijd was er volop tijd om hulpontvangers, vrijwilligers, organisaties, donateurs en andere betrokken van Dien je Stad te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Verschillende bezoekers maakten van de mogelijkheid gebruik om hun medegasten te vermaken met een liedje of een toneelstukje. Door middel van een film en een lied werd er teruggekeken naar het werk dat Dien je Stad het afgelopen jaar mocht doen.

Koebellen en ratels

Een van de sfeermakers tijdens de avond was Teele Hendriks, bewoner van het Sociaal Pension in Ede. Hij toverde verschillende muziekinstrumenten uit een grote koffer en wist een orkest te creëren waarin alle bezoekers een rol kregen. Door middel van koebellen, ratels en toeters maakte Teele er met de aanwezige kinderen een enorm muziekspektakel van. Het volwassen publiek kreeg de taak om de compositie met hun stemgeluid tot een geheel te brengen.

Iedere feestbezoeker kreeg op het hart gedrukt dat hij of zij vrij is om te geven. Vrij om te geven is het motto geweest van Dien je Stad. ,,Wie vrij is om te geven, is ook vrij om te ontvangen en vrij om zichzelf te zijn. Dat iedere gast tijdens het Ontmoetingsfeest zichzelf kon zijn, was de hele avond goed zichtbaar. De aanwezige gasten waren van alle leeftijden, nationaliteiten en bevolkingslagen. Alle 200 bezoekers hebben elkaar op deze avond echt ontmoet'', aldus een mede-organisator.

Meer informatie over Netwerk Dien je Stad naar www.dienjestad.nl

Foto:

Teele Hendriks laat jong en oud genieten tijdens het Ontmoetingsfeest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie