Geen zout mee voor particuliere emmers, wel voor wegen (update)

20 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Wie met zijn emmertje naar de Afvalcombinatie in de Kievitsmeent rijdt om zout te halen tegen de gladheid, komt tevergeefs. ,,Er hangt een A-viertje met de mededeling dat het op is en er geen zoutuitgifte meer plaatsvindt'', aldus Rien Jansens uit Ede.

Hij verbaasde zich over dit feit, dat de pekel nu reeds op is. ,,Want donderdagavond werd het idee om inwoners gratis die service voor eigen gebruik te bieden nog bejubeld door de gemeenteraad...en nu is het al weer op. De mensen die ik daar sprak zeiden dat ze nog een paar keer de weg op kunnen en dan is het ook daarmee afgelopen.''

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de actie om gratis een emmer zout te halen ,,heel populair'' bleek te zijn. Zo'n drieduizend inwoners namen voor ongeveer 30 ton aan pekel mee. ,,Dat is in principe natuurlijk een goede zaak, maar mensen kwamen met hele grote emmers. Het gevolg is wel dat het zo snel ging met de pekel, dat we het vanaf vandaag weer stop moeten zetten. Want we willen zout behouden voor het strooien op doorgaande wegen en fietspaden. Vandaag zou er bij de Afvalcombinatie weer een levering komen, maar een medewerker zei daar: 'Eerst zien en dan geloven'. Met de zoutschaarste in het gehele land is dat op dit moment geen zekerheid'', aldus gemeentewoordvoerder Elleke van de Pol. De gemeente hoopt dat burgers alsnog zelf aan de slag gaan.

Wel zou er volgens de gemeente voorlopig nog voldoende pekel zijn om op straten te strooien, in elk geval voor vijf á zes strooibeurten, ,,en wellicht meer''. Intussen wordt er binnen de gemeenten Ede, Veenendaal, Renkum en Wageningen overleg gevoerd of er een soort van zout-pool aangelegd kan worden.

Voor meer informatie of het doorgeven van klachten kunt u contact opnemen met het KlantContaktCentrum van de gemeente Ede, tel. 680911 of via info@ede.nl. Ook kunt u contact opnemen met de Afvalcombinatie, tel. 648160 of www.afvalcombinatie.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie