Eigen maatschappelijk werk voor Harskamp

21 december 2010 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Het dorp Harskamp krijgt een eigen locatie voor maatschappelijk werk. Opella Maatschappelijke dienstverlening start per 1 januari 2011 met spreekuren in het gezondheidscentrum aan de Edeseweg in Harskamp.

Voor inwoners van Harskamp, Otterlo, Wekerom en de Valk betekent dit dat zij voortaan dicht bij huis de hulp kunnen krijgen die nodig is. ,,We merken dat de drempel naar maatschappelijk werk wordt verlaagd als mensen er in hun directe omgeving naartoe kunnen'', vertelt Hans Versteeg, hoofd Opella Maatschappelijke dienstverlening. ,,Doordat we spreekuur houden in het gezondheidscentrum is de anonimiteit van bezoekers gewaarborgd. Voorheen moesten mensen uit Harskamp en omgeving naar het maatschappelijk werk in Lunteren.''

Opella biedt in Harskamp maatschappelijk werk voor volwassenen, jongeren en kinderen en materiële hulpverlening. Ook wordt al langere tijd op beide basisscholen in Harskamp schoolmaatschappelijk werk geboden. Alle inwoners van de gemeente Ede die hulp kunnen gebruiken bij het oplossen van problemen, kunnen kosteloos een beroep doen op Opella Maatschappelijke dienstverlening. De maatschappelijk werker zoekt samen met de hulpvrager naar een oplossing, bijvoorbeeld op het gebied van relaties, identiteit, geld, wonen, werk, onderwijs, rouw, echtscheiding, discriminatie of gezondheid. Ook kan men informatie en advies krijgen op het gebied van sociale wetgeving en uitkeringen.

Voor meer informatie over het maatschappelijk werk in Harskamp of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Opella servicepunt, telefoon 0318 752222, servicepunt@opella.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie