Molenstraat: Tango in plaats van Shell

29 december 2010 om 00:00 Nieuws

Briefjes met de tekst ‘Helaas moeten wij u mede delen dat ons station aan de Molenstraat per 31 december 2010 om 17.00 uur definitief zal gaan sluiten’ krijgen de automobilisten nu uitgereikt van het personeel achter de kassa van het tankstation. Omdat Shell naar het lijkt geen behoefte heeft om reclame te maken voor concurrent Tango, zijn veel Edenaren in het ongewisse over wat er nu aan de Molenstraat gaat gebeuren. ,,Voor ons was de huurtermijn voorbij. Het was niet mogelijk een nieuw contract af te sluiten”, zegt Shell-woordvoerder Wim van der Wiel.

EDE - Bij het zelftankstation van Shell in de Edese Molenstraat kan vanaf het nieuwe jaar geen benzine meer worden getankt. Tango neemt in maart de plek van Shell in. Met een onbemand tankstation.

Tango heeft inmiddels in Nederland meer dan honderd onbemande tankstations. Aan de Frankeneng in Ede is een benzinepompstation van Tango gevestigd naast de Opel-/Chevroletgarage. ,,Op 1 januari loopt het contract met Shell af,” zegt Gerard Bulters, die met zijn broers eigenaar is van de ondergrond van het tankstation, waar de gebroeders enkele jaren geleden in het achterliggende pand een Mazdagarage hadden. ,,We konden er met Shell niet meer uitkomen. Tango heeft een meerjarig contract met ons afgesloten.”

Het kan nog wel twee maanden duren voordat er werkelijk kan worden getankt bij de Tango aan de Molenstraat. Alle eigendommen van de Shell moeten eerst worden verwijderd, voordat Tango aan de slag kan gaan om op deze plek een station te bouwen. ,,Ook de tanks van Shell moeten er uit. Daarvoor in de plaats komen nieuwe tanks. Begin maart hoopt Tango met de werkzaamheden klaar te zijn”, licht Bulters toe.

Bulters heeft nu geen autogarage meer in Ede. De ‘oude’ garage wordt momenteel tijdelijk verhuurd aan Groencentrum Van de Lagenmaat, die aan de Schaapsweg 80 in Ede een nieuwe vestiging bouwt. Wat er met de gebouwen gaat gebeuren, weet Bulters nog niet. Woningbouw is een optie. ,,Voorlopig blijven we de panden verhuren. Op den duur komt er als het aan ons ligt woningbouw. Of we ontwikkelen het zelf of via een projectontwikkelaar. De pomp blijft. Als de gemeente een andere locatie heeft, willen we de pomp ook wel verplaatsen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie