Afbeelding
Foto: Freek Wolff/BDU

Geen animo huisartsen voor gezondheidscentrum Lunteren

12 januari 2011 om 00:00 Regio

LUNTEREN - De vijf huisartsen uit Lunteren willen niet verhuizen naar het grote nieuwe gezondheidscentrum dat nu bijna is voltooid in de noordpunt van het dorp aan de Barneveldseweg.

Dat zegt Audrey van den Berg van Kruiswerk West-Veluwe. Als gevolg haakt nu ook deze organisatie af, omdat de meerwaarde van verhuizing naar deze plek juist zou zitten in de samenwerking.

De assistente van huisarts Kole zegt: ,,Die ontwikkeling is een beetje stilgelegd.’’ Ook de secretaresse van dokter Broekhuizen verklaart dat diens praktijk niet verkast. Dr. Merijn Lambers, opvolger van dr. G. Middelink per 1 mei: ,,Ik ben er laat bij betrokken. Het komt er kort gezegd op neer dat er eerst gebouwd is en toen pas gepraat met de huisartsen. Nee, ik zie niet snel gebeuren dat wij ons alsnog daar vestigen’’, verklaart Lambers. De zoektocht in overleg met de gemeente naar een meer centrale plek in het dorp leverde in het voortraject niks op. Dit kwam in dorpsraadverband ooit op tafel.

Initiator van het gezondheidscentrum, Jeroen Bouwmeester van de Lunterse Apotheek: ,,De reden waarom de huisartsen ineens afhaakten is mij niet duidelijk. Maar wij gaan er zeker vanuit dat het nog haalbaar wordt om partijen in dat gebouw te vestigen. De deur blijft open staan voor de huisartsen. Wel wil het bedrijf Keten For Care zich vermoedelijk vestigen.’’

Guido Brethouwer van die organisatie: ,,Wij werken aan samenwerking en hopen dat de huisartsen in de tweede fase (nog een gebouw, pal ernaast, red.) zich alsnog op die locatie vestigen.’’ Verder wordt gedacht wordt aan een fysiotherapeut, Cesartherapeut, diëtiste, maatschappelijk werk, logopedie, podotherapie en een zorgverzekeraar. Brethouwer zegt dat zij opties hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie