Bouwstart van 115 woningen in Wekerom-West

16 februari 2011 om 00:00 Regio

WEKEROM - Over een jaar wordt er gebouwd in Wekerom-West. Het gemeentebestuur besloot hier ruimte te geven aan ongeveer 115 woningen in diverse prijsklassen.

Het gaat in totaal om 33 sociale huurwoningen, 9 iets luxere rijtjeshuizen, 12 tweeonderéénkappers, 34 hoekwoningen en 21 vrijstaande huizen.

De bouw begint in de eerste helft van 2012 zodra het bestemmingsplan voor dit gebied in de gemeenteraad is vastgesteld. Met de bouw van de eerste 45 huizen kan snel begonnen worden, de overige 70 laten iets langer op zich wachten. Dit is mede afhankelijk van hoe de vraag naar woningen in Wekerom zich op de iets langere termijn ontwikkelt.

De grond ontving de gemeente mede uit een erfenis van de familie Van Lagen. In Wekerom-West is ook een oude, monumentale boerderij gevestigd. ,,Hier komen zes woningen omheen die ingepast worden aan de sfeer van de boerderij’’, licht wethouder Roel Kremers toe.

Hij wijst er tevens op dat in eerste instantie, ruim twee jaar geleden, gedacht werd dat de verhouding op deze locatie wel 50-50 kon zijn, alleen met dure en middeldure huizen. ,,Hier zijn we op terug gekomen, want vooral de dure zijn nu minder goed te verkopen. We hanteren nu een andere systematiek. Daarom is het nu 30-30-30 geworden, met dure, middeldure en goedkope huizen’’, aldus de wethouder.

Met 45 woningen in Wekerom-West en 58 woningen rond het Kulturhus in Wekerom-Oost is - volgens de gemeente - voor de komende jaren voorzien in de behoefte aan huizen in dit dorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie