Hoorzitting: 'Stiekem vond ik de zanger een lekker ding’

2 maart 2011 om 00:00 Achtergrond

De liefde voor muziek heeft ze van huis uit meegekregen. ,,Mijn vader speelde vroeger accordeon en orgel, en luisterde zelf ook veel muziek waaronder Duitse Schlagers maar ook Jimi Hendrix. Van die hele oude herrie, echte oude mannen muziek. Zelf bespeel ik geen muziekinstrument en houd ook niet echt van zijn muziek. Maar omdat hij altijd met muziek bezig was en is, ben ik ook van muziek gaan houden.”

OTTERLO - Van Metallica tot Nick en Simon, en van Acda en de Munnik tot ACDC. De 29-jarige Linda van Hunen uit Otterlo is een liefhebster van verschillende muziekstijlen. Maar een duidelijke voorkeur heeft ze wel: ,,Ik hou voornamelijk van muziek uit de jaren tachtig en negentig.” door Marieke Siderius

Backstreet Boys

Het eerste concert dat Linda bezocht, kan ze zich nog goed herinneren.

,,Ik zat toen in de brugklas en was een jaar of twaalf. Ik mocht toen alleen met een stel vriendinnetjes naar Geldredome in Arnhem, naar een concert van de Backstreet Boys. Ik weet nog dat we op de zijtribune zaten, en we dus eigenlijk helemaal niks konden zien van het concert. Toch vonden we het optreden toen heel erg spectaculair.”

Ook de aankoop van haar allereerste cd is ze niet vergeten. ,,Van mijn eerste zakgeld kocht ik een cd van Clouseau. Ik denk dat ik een liedje van ze had gehoord op de radio, waarschijnlijk ‘Daar gaat ze’ of ‘Louise’. Dat vond ik toen echt helemaal te gek. Ik heb de cd helemaal grijs gedraaid. Vaak las ik ook de songteksten erbij, dus die ken ik nu nog steeds uit mijn hoofd. Stiekem vond ik de zanger van Clouseau, Koen Wauters, ook wel een lekker ding.”

Inmiddels heeft Linda haar muzieksmaak aardig ontwikkeld. ,,Toen ik op de middelbare school zat, ben ik begonnen met radio luisteren. En dan met name Radio Veronica, waar voornamelijk nummers uit de jaren tachtig en negentig worden gedraaid. Radio 538 luister ik niet, de hippe muziek van nu die daarop gedraaid wordt is niet echt wat voor mij. Als ik muziek opzet, kom ik altijd weer terug op de oudere nummers. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Metallica, ACDC, Guns ‘N Roses en Jon Bon Jovi. Maar ook Nederlandstalige muziek kan ik wel waarderen, bijvoorbeeld Acda en de Munnik en Nick en Simon.”

Gitaar

Hoewel haar muzieksmaak uiteenloopt, hebben haar favoriete nummers vaak wel iets gemeen. ,,Ik houd ervan als in de muziek echte instrumenten worden gebruikt. Muziek waarbij een beat wordt gebruikt die gemaakt is door een computer, vind ik helemaal niks. Daarom luister ik bijvoorbeeld ook niet veel naar trance muziek. Verder vind ik het erg mooi als je in muzieknummers gitaren goed hoort, dat trekt mij heel erg aan.”

Concerten

Na het concert van de Backstreet Boys in Arnhem, heeft Linda ook verschillende andere concerten bezocht. ,,Ik heb er inmiddels een stuk of twaalf gezien. Zo ben ik drie keer naar een concert van Marco Borsato geweest, en drie keer naar de Vrienden van Amstel Live.”

Over het bezoeken van concerten geeft ze gauw nog even een tip mee: ,,Als je naar een concert in Amsterdam Arena gaat, probeer dan een plaats te krijgen in een ring beneden. Het geluid is in de bovenste ringen lang niet zo goed als beneden.”

Filmpjes

De laatste tijd is Linda veel bezig met het bekijken van muziekclips.

,,Ik vind het leuk om bijvoorbeeld op YouTube te kijken welke clips er bij mijn favoriete nummers horen. Mijn Engels is best goed en ik heb geen problemen met het begrijpen van de songteksten, maar als je er beeld bij ziet, snap je het verhaal nog veel beter."

Foto:

ACDC in concert: ,,Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk. Het was echt een prachtige show.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie