Indische buurt gaat ‘achteruit’

16 maart 2011 om 00:00 Voorpagina

Dat blijkt uit een grote enquete die de gemeente in 2010 onder haar bewoners hield, waaruit wijk-en buurtprofielen werden opgesteld.

Burgenwijk in Veldhuizen beter te spreken EDE - Inwoners van de Indische buurt in Ede beleven hun omgeving minder prettig dan inwoners in de andere wijken. Het gaat ‘achteruit’. In de Burgenwijk is de score met een optimistisch gevoel juist hoger geworden.

Bij de Indische buurt gaat het om zo’n 25% van alle bewoners, die pessimistisch kijken naar het sociale en fysieke leefklimaat. In de Burgen van de wijk Veldhuizen verklaart 30% dat het ‘vooruit’ gaat, terwijl tegelijk toch ook 20% meent dat het hier ‘achteruit’ gaat.

Ook is te zien aan de resultaten dat opvallend veel inwoners van de Uitvindersbuurt, de Horsten, Veldhuizen A en de Rietkampen niet positief zijn over hun gebied.

Als inwoners slecht te spreken zijn, gaat dat om verloedering, sociale overlast, dreiging, verkeersoverlast en aanzienlijk meer overlast van jongeren. Dat laatste is zeker het geval in de Indische buurt en in de Rietkampen. In het laatste geval is dat twee keer zo hoog dan gemiddeld in Ede. Een jongerenwerker en de politie zullen in 2011 daarom investeren in jongeren.

De gemeente wil hiermee vroeg signaleren en optreden wanneer er ongewenste veranderingen optreden. Daarbij werkt zij samen met Woonstede, Welstede en de politie. De resultaten zijn de basis voor het maken van plannen voor wijkactiviteiten.

,,We verwijderen nu bijvoorbeeld structureel de graffiti in de Maandereng en organiseren projecten op scholen om het zwerfvuil tegen te gaan’’, legt wethouder Breunis van de Weerd uit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie