Afbeelding
Mark Gunnink

Polar Bears-speelster Simone van de Kraats wijst Oranje de weg

22 maart 2018 om 22:51 Sport/sport

EDE De Nederlandse waterpolodames hebben de kwartfinale van de Europa Cup met 8-6 van Italië gewonnen. Periodestanden 1-2, 3-0, 1-2, 3-2. In het noordwesten van Spanje onder de rook van Vigo in Pontevedra, keek Oranje alleen na het eerste kwart tegen een minieme achterstand aan. Na een sterke tweede periode boog de ploeg van bondscoach Arno Havenga de 1-2 achterstand om in een 4-2 voorsprong. Door goed verdedigend spel kon de Oranje-equipe de voorsprong vasthouden. Polar Bears-speelster Simone van de Kraats scoorde vier keer.

,,We zijn dit toernooi goed gestart", analyseerde bondscoach Havenga. ,,De beginfase was misschien wat rommelig. Door ons spel dwongen we af dat Italië van veraf moest schieten. Van hun 33 doelpogingen gingen er slechts zes in, waarvan een strafworp. Dat afronden deden ze mede door onze verdiensten niet heel goed. Het grootste winstpunt vond ik dat we tegen Italië eindelijk eens een hele wedstrijd dominant konden zijn tijdens een eindtoernooi. We hadden wel wat moeite met hun M-zone. Daar moeten we met elkaar nog meer oplossingen voor bedenken."

Door deze winst plaatst Oranje zich voor de halve finale van morgen, vrijdag. Om 18.45 uur is Griekenland de volgende tegenstander.


Uitslagen LEN Europa Cup Final Six (Pontevedra/Spanje)

Donderdag 22 maart – kwartfinale

Nederland - Italië: 8-6

Periodestanden: 1-2, 3-0, 1-2, 3-2

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 4 (Polar Bears), Sabrina van der Sloot 2, Lieke Klaassen, Brigitte Sleeking.

Hongarije-Rusland (o.l.v. scheidsrechter Diana Dutilh): 9-11 (2-3, 0-3, 5-4, 2-1)

Resterend programma

Vrijdag 23 maart – Halve finales
17.00 u. Voor plek 5-6: verliezers kwartfinales: Italië - Hongarije

18.45 u. Nederland - Griekenland

20.30 u. Rusland - Spanje

Zaterdag 24 maart – Medailleronde 

12.00 u. Bronzen medaille

14.00 u. Europa Cup Finale

Het hele toernooi is voor thuisblijvers op een livestream te volgen via LEN TV. Ook tweeten wij updates van de oranjewedstrijden en zijn highlights terug te kijken.

Bron: www.waterpolo.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie