Frans van den Brink: ‘Edesche Boys lijkt op Feyenoord’

13 april 2011 om 00:00 Sport

De vrijwilliger is al sinds decennia lid. ,,Het rood-zwart zit in je bloed. Dat laat je nooit los. Wat er ook gebeurt.” Hij roept de leden op niet vanaf de zijlijn toe te kijken. Maar de krachten te bundelen en te werken aan een stabiele toekomst. Frans van den Brink steekt zelf vele uren in de Boys.,,Het zijn er nooit genoeg, maar er is meer dat de aandacht vraagt. ‘’ Ook de vrijwilligers hebben zijn interesse. ,,Leden beseffen te weinig hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Je hebt er nooit genoeg. En nu komt het op het bordje van weinigen. En als die een foutje maken is het huis te klein. Natuurlijk weet ik dat vrijwilliger zijn geen vrijblijvende zaak is. Maar een vereniging kan niet zonder. Koester de mensen die zich met hart en ziel voor de club inzetten. Maar de waardering is soms ver te zoeken.Wijs niet naar anderen. Pak zelf de handschoen op”, is zijn niet mis te verstane boodschap.

,,Jammer dat het zo snel op straat ligt” EDE - ,,Ik maak me zorgen over Edesche Boys. Het is een instituut, maar ook een club waar veel gebeurt. En jammer dat het altijd zo snel op straat ligt”, aldus Frans van den Brink.

door Eip Janssen

Hij heeft veel vertrouwen in bestuurslid technische zaken Bert Andree. ,,Die heeft de zaken prima op de rails gezet. Een beleid geformuleerd dat duidelijk is. Geen gemarchandeer. Is achter de spelersgroep blijven staan. In het verleden werden de ‘oudjes’ teruggehaald. En nu een trainer van buitenaf aangetrokken. Goede zaak. Gerrist is een enthousiast persoon passend bij deze club.“

Het lijkt alsof de club de laatste jaren van incident naar incident holt. Trainers en elftalleiders die stopten. Een komen en gaan van bestuursleden. Waarbij de functie van voorzitter al jaren onbezet is. De hoofdmacht die naar de vijfde klasse degradeerde. En nu zelfs naar de kelder van het zondagvoetbal dreigt af te zakken. En met als laatste ‘hoogtepunt’ de gestaakte wedstrijd tegen FC Jeugd. ,,Ik heb het zien gebeuren. Een ongelukkige actie van de scheidsrechter. De emoties liepen hoog op. Niet goed te praten, maar wel begrijpelijk. Het bestuur heeft direct ingegrepen. De scheidsrechter is goed begeleid.”

Van den Brink vergelijkt Boys met Feyenoord.,,Echte volksclubs. Hart op de tong. Snel een oordeel. Maar wel achter de club blijven staan.” Het imago van Edesche Boys doet hem wel zeer.,,Men denkt men dat ‘bier en lol’ onze hoofdingrediënten zijn. Maar ‘voetballen’ staat echt voorop. De derde helft daarna. Maar dat is toch bij alle clubs zo?.” De routinier wijst op de jeugdafdeling. ,,Daar wordt goed gewerkt. En als alle leden zich positief inzetten voor de club wordt het jubileumjaar 2012 een feest.”

Foto:

Frans van den Brink: ,,Bier en lol? Voetballen staat écht voorop.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie