Ajax en Feyenoord naar Sportparkweg

20 april 2011 om 00:00 Sport

Het kwartet Akkie Schuurman, Ronald van Vliet, Rene Mewe en Harrie Sparnaay heeft er zin in. Niet voor eigen eer en glorie maar voor de club. ,,Maar geen misverstand. Dat we doen we niet alleen. Ik denk dat er zo’n vijftig vrijwilligers deze dag in touw zijn. Die werken hard maar met ‘hart’ voor de jeugd”, aldus Schuurman.

EDE - ,,Het wordt Tweede Paasdag een fantastische toernooidag. Het E-pupillen toernooi van KSV Fortissimo heeft landelijke uistraling. De jeugd staat centraal op ons sportpark. En daar doen we het voor.”

door Eip Janssen

Het ‘KSV Fortissimo Stargroup Financieel Advies E1 toernooi’, zoals het officieel heet, kende dit jaar weinig problemen de bezetting rond te krijgen. ,,Dat klopt. Er waren ruim 40 aanmeldingen voor slechts 32 plaatsen. Dan maak je een keuze op basis van kwaliteit. We hebben een aantal betaald voetbalclubs weten te strikken. Ajax komt, maar ook Feyenoord. Dat zijn aansprekende namen”, meent Spaarnaay.

Half augustus 2010 begon het benaderen van de clubs. ,,Ze eisen natuurlijk wel het een en ander, zoals tegenstanders van formaat. We hebben ze op tijd benaderd met dit deelnemersveld als resultaat”, aldus Mewe. Hij doelt op teams als Heerenveen, VVV en Sparta Rotterdam. ,,Sparta doet nu voor de derde keer mee. Vorig jaar hebben ze ons bedankt voor de goede organisatie. En vroegen of ze dit jaar weer mee mochten doen. Dat beschouw ik als een compliment. Dan doe je het toch goed”, zegt Van Vliet.

Ook de amateursclubs zijn goed vertegenwoordigd. ,,Onze ondergrens was acteren op hoofdklasse niveau” , vertelt Rene Mewe. Clubs die bekend staan om hun goede jeugdafdeling als IJsselmeervogels en Elinkwijk komen graag. ,,Je kunt wel zeggen dat we een lijst met aansprekende namen hebben weten te strikken.” Dat er verder geen Edese clubs aanwezig zijn heeft zijn redenen. ,,DTS Ede heeft zelf een sterk pupillentoernooi. Je kunt gerust vaststellen dat dé pupillen kwaliteit in de gemeente Ede aanwezig is. Benieuwd wat ons eigen E1 team gaat presteren. In ieder geval kunnen ze vol aan de bak”, zegt Mewe.

Dit toernooi vraagt om veel en goede scheidsrechters. ,,Dat is weer gelukt. Er zijn zestien scheidsrechters. Die willen het liefst optreden als spelleider. Maar mocht het nodig zijn de spelregels hanteren. Maar gelukkig doen ze dat meer naar de ‘geest’ dan de letter. De praktijk heeft geleerd, dat deze categorie voetballers nog plezier in het spelletje heeft”, weet Ronald van Vliet.

Fortissimo hoopt dat dit toernooi traditie blijft. ,,Maar dat kan niet zonder sponsors. Die zijn er gelukkig. Niet alleen om ons financieel te ondersteunen maar ook te genieten. Ze zijn uitgenodigd te komen kijken. Je moet je sponsoren koesteren”, meent Schuurman. Het toernooi staat als een huis. De zaken zijn voor zover te voorzien goed geregeld.

,,We hanteren een strak draaiboek. Daarin staan de belangrijkste punten vermeld. Je moet aan heel veel randzaken denken. Geluid, kantinebezetting, EHBO, parkeergelegenheid maar ook eten. Daarvoor kunnen we mede een beroep doen op de collega’s van Ede/Victoria. Zij helpen bij de lunches. Zo zie je maar weer: beter een goede buur dan een verre vriend”, besluit Sparnaay.

Zie ook de bijlage via e-paper

Foto:

Harrie Sparnaay, Rene Mewe, Akkie Schuurman en Ronald van Vliet stellen de jeugd centraal bij een sterk E1 pupillentoernooi.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie