Marieke van Egdom-Sinke: ,,Zelfs thuis is héél véél groen"

27 april 2011 om 00:00 Sport

EDE - Ze heeft tien jaar in het eerste van Bennekomse korfbalclub DVO gediend. Tien jaar van goede en slechte prestaties, tien jaar van op haar tenen lopen, beter worden en onder druk staan. Na al die jaren neemt Marieke van Egdom-Sinke een flinke stap terug. ,,Ik hoef niet meer,” verzucht ze. De ontlading klinkt door in haar stem.

Tien jaar druk vindt Marieke van Egdom genoeg

Rianne van Vuren

Op 18-jarige leeftijd werd ze gevraagd door DVO en tufte ze een aantal keer per week met een rood Polo’tje van Dronten naar Bennekom en terug. ,,Ik kan me het nu niet meer voorstellen, maar toen vond ik het leuk. Ik werd met open armen ontvangen door DVO, het is een mooie club. Zodoende ben ik nooit meer weg gegaan.”

,,Het groen was daarin ook wel heel belangrijk,” grapt Van Egdom. ,,Mijn vorige club ASVD speelde ook in het groen en een andere kleur staat me ook gewoon niet. Zelfs in mijn huis heb ik veel groen.”

Aanpoten

In alle DVO-jaren heeft de 29-jarige korfbaldame een aantal keer op het hoogste niveau gespeeld. Eerst in de Hoofdklasse. Toen werd de Korfbal League ingericht en zakte de Bennekomse club weg naar de Overgangsklasse. In de afgelopen drie jaar is ze met haar club aan een geslaagde opmars richting Korfbal League begonnen. Enkele weken geleden bereikte DVO handhaving in deze hoogste klasse. ,,Dat is echt een bijzondere en knappe prestatie geweest,” vertelt van Egdom. ,,Vooraf werd gezegd dat het verschil tussen Hoofdklasse en Korfbal League heel groot was, dat geloofde ik niet. Maar het verschil is wél groot, het is echt aanpoten geweest.”

Hard nodig

De ondertussen Edese vindt de kritiek op de dames in het afgelopen seizoen heel vervelend. ,,De dames zijn slecht? Niks de dames zijn slecht. Door het spelletje van de trainer kwamen we vaak niet in de positie om te scoren, maar als Momo de bal op z’n knieën krijgt gooit hij hem er ook niet in hoor. De perfecte pass wordt vaak onderschat. Tijdens de play-offs hebben we toch maar even laten zien dat ze ons heel hard nodig hebben. Ik had het leuk gevonden als de dames het hele seizoen iets meer tot hun recht waren gekomen. Iedereen moet een leuke wedstrijd hebben.”

Peptalk

Van Egdom speelt nu veel samen met jonge talenten, die probeert ze te helpen en te steunen. ,,Ik wil andere mensen altijd beter maken, maar mensen moeten daar wel voor open staan. Ik loop er tegen aan dat de jongeren van tegenwoordig het meestal zelf allemaal wel weten. Maar als er eens één naar me toe komt voor een peptalk of zo vind ik dat super om te doen.”

Klankbord

De afgelopen twee jaar was ze aanvoerster, zo kon ze voor trainer Jacko Vermeer als klankbord vanuit de dameskleedkamer dienen. ,,Ik vond het een eer dat ik daarvoor gevraagd werd. Iedereen ziet je dan echt als DVO’er. Wie het volgend jaar moet gaan doen weet ik niet, dat is aan Jacko.” Wat ze na het veldseizoen gaat doen? Daar is ze nog niet uit. ,,Ik vind heel veel leuk, dat is mijn probleem. Maar ik heb wel een klein ‘zwart gatje’, denk ik.”

Foto:

,,Ik werd met open armen ontvangen door DVO. Het is een hele mooie club.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie