DTS Ede trainer Eric Speelziek :’Leerzaam’

27 april 2011 om 00:00 Sport

EDE - ,,Er zijn deze competitie mooie maar ook frustrerende momenten geweest. Maar overeind blijft dat het voor de groep een leerzaam jaar is geweest. En niet alleen voor de spelers, maar ook voor de staf en club als geheel. We weten nu nog beter waarin we moeten verbeteren om in de toekomst een stabiele hoofdklasser te worden. En ik denk dat dat met deze ervaring gaat lukken”, opent DTS trainer Eric Speelziek.

door Eip Janssen

Zelf geloofde hij lang in lijfsbehoud. ,,Dat klopt. Maar toen we onlangs van Zwaluwen verloren, besefte ik dat het moeilijk zou worden. Veel beter spelen dan je tegenstander maar niet winnen. Dat maakt de situatie moeilijk.” Speelziek had lang de idee dat Johan Pater de laatste man was die hij zocht. ,,Maar Johan had niet de discipline om verdedigend te blijven denken tijdens de wedstrijd. Hij is toch meer een aanvaller. Maar het zat vanaf het begin niet mee. Goede spitsen als Imad Azaoum, Fabian Maaskamp, Dave Magee en Raoul Berends waren zelden echt fit. Dan mis je aanvallend teveel.” Speelziek is van mening dat de groep naar vermogen heeft gepresteerd. Het terughalen van Hein Boekhorst was positief. Zeker de inbreng in de groep. Ook het tijdelijk wegvallen van Johan Pater was niet ingecalculeerd. ,,Johan maakte even geen deel uit van de selectie. Maar dat is uitgepraat. Hij heeft zich positief opgesteld. Ik ben blij dat hij blijft”, aldus Eric Speelziek.

Hij wil zijn elftal nog wel doorlichten. Paul Frenken en Özkan Yilmaz hebben een prima seizoen gespeeld. Mike Peters en Gauthier Mulala waren absolute aanwinsten. En ook Johan Pater speelt de laatste weken erg sterk achter de spitsen. Remco Speelziek heeft een erg wisselend seizoen achter de rug, maar inmiddels wel 5 keer gescoord na de winterstop. Daniël Veenendaal, Haikaz Vervaart, Edwin Aben en Zoubeir Hadi hebben zich goed ontwikkeld door de speeltijd die ze kregen. Jammer was dat Jeroen van Schoonhoven sukkelde met z’n enkel, maar opereert inmiddels weer als vanouds. Niels van den Top hield zich goed staande tegen topspitsen.’’

De DTS selectie zal komend seizoen wel enige verandering ondergaan. ,,Maar dat is elk jaar zo. Paul Frenken gaat een half jaar naar Canada. Yoram Pesulima gaat waarschijnlijk vertrekken. Dino Hasimbegovic (VVA), Martijn Fransen (Bataven) en Mark Drijvers (Lunteren). Bastiaan Blom komt van AVW, Mohammed Ajiach van FC Lienden. En DTS is nog bezig een keeper en centrumspits aan te trekken.” Speelziek laat niets aan het toeval over. ,,In de zomerstop ga ik doortrainen met Raoul Berends, Bilal el Hassnaoui en Dave Magee (als hij niet naar Indonesië gaat). De wens is dat ze in augustus 100% fit zijn. Dan heeft DTS een goede selectie”, analyseert Speelziek. De trainer twijfelde zelf nooit de juiste man voor de club te zijn. ,,Nee, en ook geen signalen van spelers gehad. Ik denk dat DTS de komende jaren, zeker gezien de potentieel sterke jeugdafdeling, zal groeien. En daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.” Dat wilt ook Businessclub De Vallei.,,Zij verzetten veel werk. Maken het mogelijk dat DTS in juli op trainingskamp gaat. Ik heb respect voor hetgeen zij realiseren. Dat maakt trainen bij deze mooie club alleen maar leuker”, besluit Speelziek.

Foto:

DTS Ede trainer Eric Speelziek (voorgrond) was bij de seizoenpresentatie 2010/2011 overtuigd van handhaving in de hoofdklasse.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie