Nieuwe kavels voor ‘import’

4 mei 2011 om 00:00 Voorpagina

De gemeente Ede kijkt over haar eigen grenzen om kavels zowel particulier als voor bedrijvigheid aan de man te brengen. Ook individuele bouwplannen worden gehonoreerd, eventueel collectief op poten gezet.

Grond in de aanbieding voor particulieren EDE - Er moeten minimaal 500 woningen per jaar bij komen.

Dat is in grote lijnen het nieuwe Edese grondbeleid voor de komende vier jaar. De gemeente wil op dit terrein innovatief te werk gaan en meer aan promotie doen, zodat de groei qua bouwen niet stagneert en in de pas blijft lopen met de toename van de bevolking.

Collectief particulier opdrachtgeverschap is de term voor een gezamenlijk plan om individuele huizen te bouwen, waarbij kosten worden bespaard. Uit Lunteren kwam de laatste jaren vooral de roep om dit toe te staan. Nu geeft de gemeente groen licht.

,,Bovendien gaan we projectontwikkelaars actief benaderen en willen we sociale woningen breder weg zetten. Misschien moeten we daarom naar andere woningcorporaties kijken dan die we in Ede kennen. Pensioenfondsen bijvoorbeeld’’, licht wethouder Evert van Milligen toe.

Hij verklaart dat de gemeente bovendien erfpacht toe wil gaan passen. Inwoners kunnen in dat geval bijvoorbeeld vijf jaar lang grond pachten en daarna kopen.

,,Er komt de komende vijftien jaar veel grond beschikbaar, dus we moeten volop aan de bak’’, aldus Van Milligen, die wijst op de kazerneterreinen, Kernhem en de bedrijventerreinen langs de A12. De wethouder wil samen met makelaars en beleggers nauwkeurig inspelen op de omstandigheden van de kopers en het tempo daar ook op aanpassen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie