Voetbalsters Ede/Victoria klaar voor driedaagse

11 mei 2011 om 00:00 Sport

,,En alles wat er te doen valt binnen deze mooie club. Het is zo gemakkelijk aan de kantlijn te staan. Des te meer respect heb ik voor degenen die daadwerkelijk de handen uit de mouw steken.” Met Tamara Elings, Astrid Kok en Suzanne van de Bunt zet Natasja Crawfurd het meerdaagse vrouwenvoetbaltoernooi in elkaar. ,,Het wordt nu voor de derde keer gehouden”, zegt Tamara Elings.

Gezelligheid bij Ede/Victoria belangrijk EDE - ,,Het worden mooie voetbaldagen”, begint Natasja Crawfurd enthousiast. Een duizendpoot binnen Ede/Victoria. Niet alleen secretaris maar ook belast met het kantinebeheer.

door Eip Janssen

,,En de inschrijving ging van een leien dakje. Ede/Victoria heeft inmiddels een naam opgebouwd. Clubs weten dat naast het voetballen ‘gezelligheid’ bij ons belangrijk is.” Van vrijdag 13 mei tot en met zondag 15 mei komen tien ploegen naar sportpark Hoekelum. Is vrijdag de dertiende wel handig om te starten? ,,Daar is helemaal niet bij stilgestaan. Gelukkig zijn wij niet bijgelovig. In september zijn we begonnen. Een draaiboek is onze leidraad. Zo kun je niets over het hoofd zien. Er wordt door clubscheidsrechters gefloten. Dat is geen enkel probleem. De ‘heren’ staan tijdens de toernooidagen voor ons klaar. Wij voetballen en de rest wordt geregeld”, zegt het duo.

Het kwartet dames heeft er zin in. Niet voor eigen eer en glorie maar voor de club.,,Maar geen misverstand. Dat we doen we niet alleen. Zoals gezegd steekt iedereen de handen uit de mouw”, aldus Crawfurd. Het vrouwentoernooi kende geen enkel probleem de bezetting rond te krijgen. ,,Dat klopt. Er waren voldoende aanmeldingen voor de tien plaatsen. Dan maak je een keuze. Onze leidraad daarbij was teams van gelijk niveau. En geen clubs uit de buurt. Daar spelen we in de competitie al tegen. Er komt ook een Belgische club. Een leuk internationaal tintje”, meent Crawfurd.

Hoe zijn jullie daaraan gekomen? ,,Dat is best grappig. Een speelster uit ons team kende iemand van KFC Lentezon uit Beerse. Van het één kwam het ander”, vult Elings aan. Ede/Victoria verdedigt de beker. De dames schieten in de lach. ,,Ja, dat was vorig jaar best grappig. Als organiserende vereniging wilden we helemaal niet winnen. Maar het liep als een trein. En wat we ook deden verliezen was er niet bij. Dit jaar hopen we op een andere winnaar. Dat maakt het wel zo leuk”, oordeelt Tamara Elings.

Het Edese team wordt getraind door eerste elftalspeler Antonio Antunez. ,,Dat gaat heel goed. Leuke trainingen. Je kunt zien dat hij eerder ervaring met vrouwenvoetbal heeft opgedaan. De opvang van de deelnemende teams is goed geregeld. En de zaterdagavond belooft een spektakel te worden. ,,Na een dag voetballen staat de barbecue klaar. En verzorgd dj Silverware een drive-in show. Uit ervaring weten we dat dat een spetterend feest gaat worden. Zondagmiddag zal om klokslag half drie de prijsuitreiking zijn. Niet zo toevallig. ,,De ontknoping in de eredivisie volgt. Gelukkig is PSV uitgeschakeld. De zuidelijke clubs boeit dat niet meer. Vorig jaar hadden we daar wel last van. Zeker omdat Ajax nog in de race was”, besluit Elings.

Foto:

Natasja Crawfurd, Suzanne van de Bunt, Astrid Kok en Tamara Elings.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie