Sterke concurrentie voor Climax bij NK teams

30 mei 2011 om 00:00 Sport

EDE - Komende zondag 5 juni is het zover: het NK teams in Hengelo. Voor het eerst in de geschiedenis van Climax neemt een van haar teams deel aan de belangrijkste clubwedstrijd van Nederland. In het Fanny Blankers Koen stadion gaat de herenploeg de strijd om het Nederlands kampioenschap aan met zeven topteams.

Kampioen worden in de eredivisie is een illusie en daarom heeft de Edese atletiekvereniging zich het doel gesteld om te trachten het verblijf in de hoogste divisie te continueren. Geen eenvoudige opgave, want met Phanos (Amsterdam), Rotterdam Atletiek, Haag Atletiek, Prins Hendrik (Vught), Ilion (Zoetermeer), Lycurgus (Lisse) en het organiserende AC TION (Enschede) treft Climax teams met veel nationale en internationale topatleten.

Sterke concurrentie

Phanos is de titelverdediger en brengt een zeer sterke formatie aan de start met onder meer veelvoudig Nederlands kampioenen Marcel van Westen (110m horden), Guus Hoogmoed (sprint) en Jeroen Blommerde (speerwerpen). Prins Hendrik heeft in haar gelederen Erik Cadee (kogel/discus), die afgelopen zondag tijdens de FBK Games bij het discuswerpen nog tweede werd achter de Duitser Robert Harting, meervoudig Nederlands kampioen op de 400m horden Thomas Kortbeek en Nederlands kampioen polsstokspringen Robbert-Jan Jansen.

Rotterdam Atletiek doet niet voor deze verenigingen onder. Voor de sprint en de estafette kunnen de Rotterdammers beschikken over toppers als Patrick van Luijk, Brian Mariano en misschien zelfs Churandy Martina, die zondag tijdens de FBK Games het Nederlands record op de 100 meter verbeterde. Als hij geen verplichtingen heeft voor de Golden League, dan kan ook Ignisious Gaisah op de startlijst prijken. De Ghanees, die al jaren bij Rotterdam Atletiek traint, werd bij de FBK Games met een sprong over 8.26 meter tweede bij het verspringen achter Olympisch kampioen Irving Saladino. Ilion kan bogen op Jan-Peter Larsen, Nederlands kampioen hoogspringen, en meerkamper Pelle Rietveld. En Haag Atletiek tenslotte komt met voormalig Nederlands kampioen kogelstoten Erik van Vreumingen en Nederlands kampioen hinkstapspringen Fabian Florant. Bij elkaar een ware kampioenenparade.

Punten

Het team van Climax is zich ervan bewust dat de punten letterlijk bijeen gesprokkeld moeten worden. Het devies is daarom: punten pakken op de onderdelen waar dat mogelijk is. Dat heeft tot gevolg dat Jarno Beuving, veruit de snelste man uit de Edese ploeg op de korte afstanden, op de sprint wordt vervangen door Francis Barka. Op de sprint zijn normaliter de meeste punten al vergeven en daarom zal Beuving uitsluitend op het verspringen en het hinkstapspringen uitkomen. Als meervoudig medaillewinnaar op Nederlandse kampioenschappen bij het verspringen kan hij waarschijnlijk meer punten op de springnummers verzamelen. Om dezelfde reden zouden er ook op de langere loopnummers nog strategische wisselingen kunnen plaatsvinden.

De voorlopige selectie voor Climax ploeg bestaat uit de volgende atleten: Francis Barka, Jarno Beuving, Ralph Uenk, Ries van Zon, David Hemstede, Stefan Nieuwland, Rik Hanswijk, Jurgen Versluijs, Daan Slotboom, Leon Versluijs, Ferry van Dipten, Erwin Meijer en Arjen Venema.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie