Renswoude in ‘winning mood’

1 juni 2011 om 00:00 Voorpagina

Binnen een week was het allemaal rond. In de voorbije week werd de CDA’er gebeld door Roel Robbertsen, commissaris van de Koningin in Utrecht, met de vraag of hij waarnemend burgemeester in Renswoude wilde worden. Na een korte denkpauze gaf Dekker het groene licht. Toen de gemeenteraad van Renswoude gecharmeerd bleek te zijn van Dekker, volgde er een ontmoeting met het presidium.

Wilke Dekker van CDA verlaat Edese politiek LUNTEREN - Voor Wilke Dekker is woensdag 1 juni een bijzondere dag. ‘s Ochtends ging hij in Renswoude aan de slag als waarnemend burgemeester. ‘s Avonds neemt de voormalige wethouder in Ede afscheid als raadslid.

,,Het gesprek met de fractievoorzitters voelde aan als een warme deken. Jarenlang heb ik als wethouder in Ede de buitendorpen gedaan. De problematiek van Renswoude is voor mij bekend terrein. Dat heb ik zelf in Lunteren, Wekerom, Ederveen en Harskamp meegemaakt. Woningbouw voor jongeren, werkgelegenheid op het bedrijventerrein. Maar ook het dorpshart, een eigen identiteit.”

Maandagochtend werd Dekker door Robbertsen op zijn kamer in het provinciehuis in Utrecht beëdigd. ,,Met name de trots in Renswoude spreekt mij erg aan. Ze zijn nu in de ‘winning mood’. Alle jaren is men bezig geweest om zelfstandig te blijven. De volgende stap is dat je aan de buitenwacht wilt laten zien dat je dat ook kunt en gaat waarmaken. Er zijn in Renswoude zeer gemotiveerde mensen, de saamhorigheid is groot.”

Het lijkt er op dat Dekker zeker een half jaar als de eerste man van ‘Heerlijkheid Renswoude’ gaat functioneren.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie