Edesche Boys gastheer ‘cafés’

8 juni 2011 om 00:00 Sport

Willem en Paula Zuidveld van InterSphere lasergames zijn dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het sportevenement. Het toernooi is opgezet door Jan Mulder van ‘t Café 5. ,,Die komt zondag kijken. Hij is onze eregast”, zegt Zuidveld. Het echtpaar Zuidveld nam het stokje over van Hans Lockhorn van De Spil. Het toernooi is na 22 jaar een begrip binnen de horecasector en bij de voetballiefhebbers.

Honderden voetballers bij horecatoernooi EDE - Eigenaren van Edese horecabedrijven, personeel en gasten van die café’s en restaurants zijn zondag 12 juni te gast bij de vv Edesche Boys op De Peppelensteeg voor het horecatoernooi.

door Eip Janssen

Twintig teams met samen ruim driehonderd voetballers komen in actie. ,,Een aantal teams staat nog op de wachtlijst. Dit is een beheersbaar maximum”, zegt Willem Zuidveld. De deelnemers staan te trappelen van ongeduld. ,,Je merkt dat er over gesproken wordt. Niet alleen bij ons, maar overal. Ik doe zelf ook mee, hoewel niet aan alle wedstrijden. Het team telt twintig spelers, dus ik kan best een wedstrijdje overslaan”, aldus Zuidveld, die bij de Edesche Boys in het tweede elftal keept.

Gezellig en sportief

Het toernooi staat voor gezelligheid en sportiviteit. Het is een mix van nog actieve voetballers en spelers die af en toe in actie komen. ,,Dat is het leuke van dit toernooi. En ook dat er dames deelnemen. Niets hoeft maar alles mag. Zolang het maar binnen de perken blijft. De ervaring leert dat dat geen probleem is”, weet Willem Zuidveld zeker.

Niet alleen voor de spelers is het zondag een feestdag. Ook voor de vele scheidsrechters en vrijwilligers van Edes oudste voetbalclub. ,,Het is net een reünie. Het ons-kent-ons-gehalte is hoog, maar het respect voor de fluitisten en vrijwilligers ook. De organisatie staat altijd als een huis. Dat kun je aan de Boys-mensen wel overlaten. Ik denk dat ongeveer dertig vrijwilligers -scheidsrechters, verzorgers, bar- en keukenpersoneel- de dag gladjes laat verlopen.”

Op de toernooidag wordt er naar de geest en minder naar de letter gehandeld. ,,Men kent de afspraken. Natuurlijk zal er wel eens een pilsje worden gepakt. Maar ik durf te stellen met mate”, zegt Zuidveld. Die de hele dag als een soort ‘derde helft’ beschrijft. ,,Maar toch anders dan na een voetbalwedstrijd. Richard Stap verzorgt de muziek. Heel mooi is dat er soms tijdens de wedstrijd op het veld wordt gedanst. Men laat zich meeslepen. Er worden veel herinneringen opgehaald. Er zit wat voetbalhistorie bij elkaar.”

Competitie

Het competitie-element wordt zeker niet vergeten. ,,Prijzen halen wil iedereen. Ook de sportiviteitsprijs is felbegeerd. Een mooie beker met daaraan gekoppeld een spelletje lasergames voor het hele team. Wie wil dat niet?”, stelt Zuidveld. De vraag stellen, is hem beantwoorden. Een echte favoriet is niet op voorhand aan te wijzen.

De aftrap voor de eerste wedstrijd is om 10.00 uur. De wedstrijden in de vier poules duren tot 13.00 uur. De tussenronde begint rond 13.40 uur en de kwartfinale, halve finale en finale op het hoofdveld van Edesche Boys staan gepland vanaf 14.50 uur. Zondag om 18.00 uur is de prijsuitreiking. ,,Nu nog mooi weer. De organisatie staat. Het spektakel kan beginnen”, besluit Willem Zuidveld.

Foto:

Links sponsor Willem Zuidveld. Namens Edesche Boys Coby Davelaar en Willem Heijink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie