Plan Food Experience Centre

8 juni 2011 om 00:00 Voorpagina

Over de plannen wil Gieling, algemeen directeur van het in Ede gevestigde Projectburo BV nu nog niet te veel naar buiten brengen. ,,We zijn met iets begonnen en dat is een behoorlijk succes aan het worden. We hebben veel medewerking gekregen. Ongekend, ook van veel bedrijven.” Daarbij moet gedacht worden aan bedrijven als Ahold, Unilever en FrieslandCampina.

Centrum kan eyecatcher voor FoodValley zijn EDE - Edenaar Therus Gieling presenteert 29 juni in CineMec een plan voor een Food Experience Centre. ,,We willen de kennis in dit gebied samenbrengen en mogelijk een impuls geven aan de economie.”

Wat er in Eindhoven, dat is uitverkoren tot de slimste gemeente van de wereld, is gebeurd, kan ook in deze regio, meent Gieling. ,,In dit gebied zit Wageningen Universiteit, een van de wereldwijde toppers op gebied van voedsel.” Een eyecatcher als een Food Expericiece Centre ergens in de FoodValley kan een aanzuigende werking hebben op foodbedrijven. ,,Deze bedrijven komen dan dicht bij de kennis van laag tot hoog niveau, van internationaal tot regionaal niveau te zitten. Als je zorgt dat de regio daarmee gaat samenwerken en je gaat dat meer zichtbaar maken met een eyecatcher, kan dat een impuls geven aan een gebied.”

De eyecatcher wordt vergelijkbaar met een gebouw in het Epcott Center van Disney in het Amerikaanse Orlando. ,,Het gebouw kan in deze regio komen, maar ook op de zuidas bij Amsterdam, in Haarlemmermeer, het Floriadeterrein in Venlo, China, Copacapana of in Parijs. Waar het centrum het beste past, komt het te staan. We werken nu met een aantal grote namen de businesscase uit.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie